U trendu

Premijera 'Tri lica samoće' u Bitef teatru (VIDEO)

Ženama u ratnim vremenima, njihovim sudbinama bavi se predstava „Tri lica samoće“ Željka Jovanovića, u režiji Filipa Markovinovića čija je premijera sutra u Bitef teatru.

Pisac teksta Željko Jovanović rekao je agenciji Beta da se zapravo radi „o tri različite priče objedinjene u jednu, o sudbinama tri različite žene okružene ratom koje su okolnosti dovele u netipično i veoma posebno stanje a ono što im je zajedničko to je samoća“.

Prema rečima Jovanovića, u prvoj priči je Srpkinja koja se zaljubljuje i odlazi u Zagreb i tu je zatiče rat, u drugoj žena iz Ukrajine koja kreće u Beograd i koja u potrazi za nečim većim surovo bude spuštena na zemlju do banatskog blata, i treća priča o Madjarici koja u Beogradu drži u vreme Prvog svetskog rata javnu kuću i biva izložena podsmehu i nekoj vrsti torture“.

Režiser Filip Markovinović je rekao da je predstava „atipična priča koja je fokusirana na zaledje rata i sudbine žena koje nisu u njemu učesnici, ali ih je rat obeležio i promenio njihovu sudbinu“.

U predstavi igraju Mia Simonović, Sanja Mitikišin i Tanja Pjevac, a uz njihovu glumu upečatljivi su i dokumetarni snimci Prvog svetskog rata,

Predstava je radjena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Bitef teatra, i u Novom Sadu publika ju je početkom marta već videla, a glumice Mia Simonović i Sanja Mitikišin veoma su zadovoljne toplinom kojom je publika primila.

Dramaturg je Miloš Latinović, scenograf Saša Senković, kostimograf Senka Ranosavljević, muzika Zoran Tairović.

Direktor Bitef teatra Miloš Latinović rekao je agenciji Beta da se Bitef teatar u ovogodišnjem repertoaru odlučio za domaći dramski tekst, naše autore, ali i najavio da će tokom leta biti realizovan i zajednički projekat sa Ulisis teatrom sa Briona „koji će se baviti životom jednog velikog čovek bivše Jugoslavije bokserom Matom Partlovom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar