U trendu

Preminuo pevač Miki Jevremović

Poznati pevač Miki Jevremović preminuo je danas u Beogradu. Jevremović je nedavno imao moždani udar a poslednje dane proveo je u Kliničkom centru, gde su se lekari borili za njegov život.

Miodrag Miki Jevremović je rođen 27. marta 1941. u Beogradu. U Požarevcu je završio osnovnu školu, a u Valjevo se preselio sa 11. godina, gde je i odrastao. Studirao je mašinstvo ali kad god je trebao da polaže jedan od najtežih ispita uvek se okretao muzici, tako da nikad taj ispit nije ni položio.

Karijeru je započeo sa pesmama „Mama“, „Pijem“ i „Osamdeset žutih ruža“. Zatim su nastali hitovi: „Ako jednom vidiš Mariju“, „S kim si sada kad je tužno vreme“ i „Pesnikova gitara“. Pesme „Grkinja“, „Lihnida“ i „Neka toče staro vino“ su njegovi noviji hitovi. U ranom detinjstvu je zavoleo šah koji je igrao na turnirima u zemlji i inostranstvu, a remi je igrao sa švedskim prvakom Anatolijem Karpovom, što mu je jedan od najvećih uspeha.

Sarađivao je sa Borisom Bizetićem koji je za njega komponovao 34 pesme, ali i sa slavnim grčkim kompozitorom Mikisom Teodorakisom.

Učestvovao je na prestižni muzičkim festivalima u Jugoslaviji kao što su „Vaš slager sezone“, „Beogradsko proleće“, „Opatijski festival“, „Splitski festival“ i osvajao značajna priznanja.

Sedamdesetih godina je pored Đorđa Marjanovića i Radmile Karaklajić bio izuzetno popularan i u SSSR.

Ima sina Đorđa iz prvog braka koji se ne bavi muzikom i ćerku Jelenu koja je krenula njegovim stopama. Ona se udala u Parizu i ima sina Lazara. Miki ima i sina Stefana iz drugog braka. U vreme najveće popularnosti postojalo je rivalstvo između obožavaoca Mikija Jevremovića i Đorđa Marjanovića. Tako su postojali klubovi vatrenih obožavaoca: Đokisti i Mikisti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.