U trendu

„Profesionalac“ posle deset godina u Zagrebu

Legendarna predstava „Profesionalac“ Dušana Kovačevića, poslednji je put igrana u Zagrebu pre deset godina na Danima satire i to je ujedno bilo i poslednje gostovanje jednog beogradskog pozorišta pred rat. Ovih dana se pokidane veze obnavljaju, pa su tako glumci beogradskog „Zvezdara teatra“ krenuli na put i ponovo nastupili u Zagrebu. Gostovanje u pozorištu „Vidra“ je izazvalo pravo oduševljenje publike i mnogi su gledaoci morali da stoje da bi predstavu videli.

Ova kultna predstava je do sada igrana više od 400 puta, a nagoveštaja da će biti skinuta sa repertoara apsolutno nema. Bata Stojković, Bogdan Diklić, Neda Arnerić i Ivan Janketić i dalje oduševljavaju publiku i ubiru aplauze. Tako je bilo i u Hrvatskoj, gde je predstava igrana u Zagrebu 16, 19, 21. i 22. novembra, pri čemu su sve karte bile rasprodate, a mnogi su ostali bez sedišta i odlučili da stoje. Ništa manje uspešna nisu bila ni gostovanja u Puli (17. i 20. novembra) i Rijeci (18. novembra).

Pošto je „led“ probijen na najbolji mogući način, organizator gostovanja, zagrebački „Kormoran“, najavljuje i druga gostovanja beogradskih pozorišta. Kontakti su obnovljeni, veze uspostavljene. A publika? Ona samo želi da gleda dobre predstave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.