U trendu

Promocija knjige „Nedostojna“ Keri Čin

BEOGRAD – Promocija romana „Nedostojna“ Keri Čin“ održana je večeras u Delfi kafeu i osim autorke o knjizi su govorili urednica u Laguni Nevena Milojević i urednik knjige Srđan Krstić.

Kafe je bio iznenađujuće pun s obzirom da je to bio literarni prvenac Dagice Bradonjić, dame u zrelim godinama koja se koristi pseudonimom Keri Čin.

Publiku su pretežno činile žene koje su verovatno pročitale roman, pošto je za kratko vreme doživeo već drugo izdanje.
Autorka je „inače“ pod pseudonimom objavila više „ljubića“ i erotskih priča u elektronskoj formi što joj je dalo hrabrosti da odnese čak četiri romana u Lagunu. a iskusni urednik je dobio zadatak da ih oceni.
Srđan Krstić je ispričao da mu se jedan rukopis svideo i smatrao je da poseduje potencijal da od njega ispadne dobar roman u kombinovanom ljubavno-erotskom žanru koji je još veoma popularan u svetu, u šta se i mi možemo uveriti na osnovu prevoda te vrste knjiga koje su preplavile novinske kioske pa i knjižare.

„Nedostojna“ je prema rečima Maje Šarić, predstavnice za odnose s javnošću Lagune, roman o ljubavi, biznisu i podzemlju.

Krstić je kazao da je Keri Čen (ona voli da koristi pseudonim kada se govori o njenim knjigama) pristala na saradnju sa Krstićem, a ona se pokazala veoma plodotvornom i uspešnom i tako je nastala knjiga za koju urednik tvrdi da je po kvalitetu ravna stranim naslovima ovoga ljubavno-erotskog žanra.

On smatra da se knjiga svidela čitaocima jer se radi o našoj sredini i o našim sunarodnicima pa se čitaoci mogu sa njima identifikovati, a autorka je pokazala da poseduje talenat da ispriča dobru priču i odlično dočara erotske scene što, smatra Krstić, nije lak posao.

Pokazalo se, kako je primetio, da i naši čitaoci rado čitaju knjige u kojima se eksplicitno opisuju zbivanja iza zatvorenih vrata spavaćih soba.

Priča je, inače, veoma jednostavna i događa se na relaciji Beograd-Čikago-Beograd. Mila, glavna junakinja je sa sedam godina ostala bez roditelja, koji su stradali u jednom od obračuna beogradskog podzemlja i odrastala je u uslovima koji nisu pogodni za devojčicu.

Zarobljena između prošlosti i budućnosti, miljea iz kojeg je potekla i želje da se ostvari, uspeva da zaleči srce ranjeno gubitkom onih koje je volela. Kada u arhitektonski biro dođe novi klijent i Mila za njega počne da projektuje ekskluzivno naselje na Zlatiboru, shvatiće da je od samog posla veći izazov muškarac za koga treba da radi. Petar je Amerikanac srpskog porekla i odlučio je da ulaže i gradi u zemlji svojih predaka. Neobuzdana strast, koja će planuti od njihovog prvog susreta uvešće Milu i Petra u jak emotivni vrtlog i povešće ih putem ljubavi, ali će im postaviti veliku prepreku – Milinu prošlost.
„Može li ljubav da pobedi strahove, planove moćnih ljudi s one strane zakona, izleči ranjeno srce, preplete svetove i pomiri razlike? Može li ružna prošlost da izgradi lepšu budućnost? Na ova pitanja, naglasila je Maja Šarić, odgovore donosi knjiga.

Autorka romana je otkrila da je preko dana domaćica, jer je ostala bez posla i stara se o ćerci koja je student, a kada padne mrak postaje nepoporavljiva sanjarka i spisateljica koja inspiraciju crpe iz kraja iz kojeg potiče i Beograda u kome živi.

Ona je otkrila da privodi kraju pisanje nastavka „Nedostojne“, a planira još jedan nastavak tako da bi to bila trilogija .
Možda je rođena nova Nora Roberts u srpskom izdanju?

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.