U trendu

Prva nagrada AFIFS večeras uručena autorima filma Oaza

PALIĆ – Reditelju „Oaze“ Ivanu Ikiću i producentu Milanu Stojanoviću večeras su svečano uručene nagrade za najbolji film koju Asocijacija filmskih festival Srbije (AFIFS) počinje da dodeljuje od ovog Festivala evropskog filma na Paliću.

Prva nagrada AFIFS u iznosu od 300.000 dinara, po odluci FIPRESCI Srbija, uručena je Ikiću i Stojanoviću pred prikazivanje filma „Najgora osoba na svetu“ norveškog reditelja Joakima Trira, treće večeri Palićkog festivala u bioskopu Eurocinema u Subotici.

Uručujući nagradu u ime FIPRESCI Srbija, Milan Nikodijević je istakao da je ona proizvod „dobre sinergije nove asocijacije i FIPRESCI“, i da je važno što „nagrada nije samo papir već određena količina novca“.

Primajući nagradu uz Ikića, Stojanović se zahvalio na nagradi FIPRESCI Srbija i AFIFS-u, kao i Festivalu evropskog filma na „divnom gostoprimstvu“.

Predstavnik Palićkog festivala Ilija Tatić rekao je danas na konferenciji za novinare da je novoustanovljena nagrada početak dugotrajne prakse AFIFS, koja će u saradnji sa strukovnim udruženjima na Palićkom festivalu nagrađivati novčanim iznosom odabrane autore i umetnike.

AFIFS odnedavno čine Festival evropskog filma Palić, Festival glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu, LIFFE Leskovac, Festival filmskog centarija u Vrnjačkoj Banji, Šumadijski internacionalni filmski festival iz Kragujevca i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar