U trendu

Radivojević i Bjelogrliću nagrade u Mladenovcu

MLADENOVAC – Na Valter festu u Mladenovcu nagrada za najboljeg glumca pripala je Draganu Bjelogrliću, a za najbolju glumicu Katarini Radivojević za uloge u filmu „Nečista krv – greh predaka“, saopštili su danas promoteri filma.

Iz Fejm solušns je navedeno da je Radivojević sa premijere „Nečiste krvi – greha predaka“ u Cirihu doputovala na sinoćno zatvaranje festivala u Mladenovcu, gde su o nagradama odlučivali članovi žirija reditelj Nemanja Ćipranić, novinarka Sandra Perović i glumac Aleksandar Dunić.

„Hvala festivalu i žiriju, našem odličnom reditelju Milutinu Petroviću koji mi je dao ovakvu ulogu, Snežani Van Hauvelingen, na hrabrosti da isproducira ovako veliki film. U svetu filmskih vukova da se našla ovakva vučica. Hvala partnerima Mladenu Leru, Milutinu Miloševiću i Bjelogrliću „, rekla je Radivojević nakon dodele nagrada.

U obrazloženju odluka žiri je naveo da je Bjelogrlić tumačeći glavnu ulogu Hadži Trifuna „nadahnutom, sugestivnom, harizmatičnom, odmerenom interpretacijom, suvereno izgradio tragičnog junaka nastalog iz pera Bore Stankovića, kojim je dosegao vrhunac svoje raskošne filmske karijere“.
Radivojević je sa svojom Conom, „na vrhuncu svoje glumačke zrelosti, ulogom koja je obeležila njen veliki filmski povratak, briljantno otelotvorila upečatljiv, snažan, intrigantan ženski lik koji hrabro i samovoljno prkosi životu u konzervativnom društvu“.

Valter fest, koji čuva sećanje na filmskog velikana Velimira Batu Živojinovića (1933-2016) i promoviše filmove nove srpske produkcije, održan je četvrti put od 10. do 12. septembra u organizaciji Centra za kulturu i turizam Mladenovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.