U trendu

Rambo Amadeus zavoleo gitaru zbog Božića, Bočeka i Točka

BEOGRAD – Alternativni muzičar Rambo Amadeus naveo je da u zaslužni što je zavoleo električnu gitaru kao instrument Vedran Božić iz Tajma, Josip Boček iz Korni grupe i Smakov Radomir Mihailović Točak.

Rambo Amadeus je na svojoj fejsbuk strani napisao da mu je, dok je učio da svira „gitaru kao adolescent, jedan od omiljenih komada“ bila „Rokenrol u Beogradu“ grupe Tajm.

„Tekst još znam napamet. Nije ni čudo, svi mi koji smo svirali gitare u to vreme smo sanjali o tome“, naveo je muzičar čije je pravo ime Antonije Pušić.

Rambo Amadeus i njegov prateći sastav Pet Vinetua održaće 24. septembra koncert u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu, koji je najavio kao „muzički vremeplov od 1963. godine, kad je rođen, pa sve do daleke 2063“.

„Moje pesme su svedočanstvo i hronika vremena i društvenih događaja, ali jednako tako i pokušaj anticipacije budućnosti, gde nas izvesno čekaju ogromni ekološki izazovi, mnogo manje miroljubiva i gostoprimljiva prirodna sredina u kojoj ćemo morati da živimo“, naveo je muzičar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar