U trendu

Raspisani konkursi KCB za izložbe, rezultati u avgustu

BEOGRAD – Kulturni centar Beograda (KCB) i ove godine je raspisao konkurse za programe izložbi u Galeriji „Podroom“ i Likovnoj galeriji, koji će biti otvoreni do 1. jula, a njihovi rezultati biće objavljeni do kraja avgusta na sajtu KCB, javili su iz te ustanove.

Zbog i dalje aktuelne epidemiološke situacije koja je uzrokovala promenu u programu izložbe, ove godine su konkursi raspisani za 2022. godinu, tokom koje će galerija „Podroom“ proslaviti svoj deseti rođendan, a postavke će biti održane u dva termina: u navedenoj 2022, a ostale će biti sačuvane za prvu polovinu 2023. godine.

Na konkursu za izlaganje u Likovnoj galeriji će od strane Saveta te galerije biti razmatrani samostalni i autorski projekti svih zainteresovanih stvaralaca iz oblasti dizajna, savremene umetnosti i arhitekture.

Kako je program galerije “Podroom” zasnovan na izložbenim projektima koji u najvećoj meri predstavljaju rezultat međunarodne i regionalne saradnje, tom prilikom će o predlozima odlučivati Savet kustosa i umetnika iz zemlje i inostranstva.

U izlaganju umetničkih radova, prednost imaju eksperimentalni pristupi, kao i oni posvećeni pre svega pokretnim slikama.

Sve detalje o uslovima aktuelnog konkursa Galerije “Podroom” i Likovne galerije zainteresovani kandidati mogu pročitatu na sajtu ustanove KCB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar