U trendu

Rok bend Negative 13. februara slavi 20 godina u Kombank Dvorani

BEOGRAD – Beogradski rok bend Negative na čelu sa Ivanom Peters održaće koncert 13. februara u Kombank dvorani u Beogradu kao nastavak turneje kojom obeležavaju jubilej 20 godina na sceni.

Proslavu je grupa počela tokom 2019. sa nastupom na Beer festu pred skoro 70.000 ljudi, kao i sa dva rasprodata solo koncerta u klubu Novi BitefArtCafe na Paliluli, kada je i bilo dve decenije postojanja, budući da su nastali u vreme NATO bombardovanja 1999. godine.

Tokom prošle fatalne 2020. godine, kada koncerata gotovo da nije ni bilo, Negative su svirali na Letnjoj pozornici spomenutog kluba BitefArtCafe Summer Stage na Kalemegdanu i oduševili svoje obožavaoce u veoma dinamičnom, žestokom i energičnom dvočasovnom koncertu.

Osim toga, nastupali su i na trodnevnoj muzičkoj smotri “Beer fest bar” na Adi Ciganliji, kao zamena za neodržani Beef fest, gde su nastupali još i Neverne bebe, E-Play, Kiki i Piloti, S.A.R.S. i Ničim izazvan.

Ljubitelji tvrdog rokenrol zvuka imaće priliku da uživaju u neprikosnovenom vokalu Ivane Peters i muzičke postave Negativa u sastavu – Nikola Radaković Džoni ( gitara), Dario Janošević (bubnjevi), Milen Zlatanović Zmo (bas).

Kako najavljuju, na pozornici će im se u nekoliko navrata pridružiti još gostiju koji će zasvirati sa njima i dodatno obogatiti već dobro poznat i uvek moćan nastup.

Iza benda Negative stoji četiri studijska albuma, veliki broj izuzetnih hitova, na stotine koncerata, a kako kažu članovi ove vredne ekipe, trenutno rade na pesmama za svoj peti album.

Zbog globalne pandemije su zapravo otkazali preko 20 koncerata u regionu, a sada im je želja, kako poručuju, da naprave audio zapis sa koncerta u Kombank dvorani i da ga objave kao live izdanje.

“Veliki broj ljudi poslednjih godinu dana nije u mogućnosti da prisustvuje koncertima, pa je ovo jedan od načina da se i njima omogući da uživaju u živim koncertima”, ističu članovi benda, vidno željni svirke i razmene energije sa publikom.

Negative su se pojavili 1999. godine u jednom mračnom trenutku, za vreme NATO bombardovanja, kada je muzičarka Ivana Peters nakon raspada grupe TAP 011 odlučila da se bavi muzikom koja je daleko više u njenoj prirodi, dakle da pređe iz pop muzike u rok žanr.

Tako je u skloništu naišla na mlade momke koji vole da sviraju žestoko, onda su se spontano dogovorili da naprave nekoliko zajedničkih proba i iz toga se izrodilo nešto što je odmah privuklo pažnju svih na muzičkoj sceni. Tako nastaju Negative.

Autor svih tekstova, vođa benda i pevačica Ivana Peters, paralelno sa Negative je nastupala u duetu sa Anom Stanić na seriji akustičnih koncerata po zanimljivom konceptu pevanja numera iz karijera obe pevačice, a sa kolegama iz TAP 011 je obnovila tu pop grupu i povremeno nastupa na raznim događajima, kao što je Beer fest 2019. pred 100 000 ljudi.

Kako kažu iz Negativa, obeležiće u Kombank dvorani jubilej na najbolji mogući način „radeći ono što najviše vole, na bini pred publikom”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar