U trendu

Rokenrol koncerti tokom vikenda širom Srbije

BEOGRAD: Rok muzika će dominirati u koncertnom kalendaru do kraja nedelje u Beogradu i po celoj Srbiji, kada će koncerte imati grupe – „Atomsko sklonište“, „Električni orgazam“, muzičari – Nikola Vranjković, Marčelo, Damir Urban, Magnifico…

Muzički program počinje večeras kada će u isto vreme biti više koncerata u različitim gradovima.

Alternativni rok umetnik i poeta na sceni Nikola Vranjković, nakon uspešnog beogradskog koncerta u klubu Anti Shop Elektropionir, i dva nastupa u Novom Sadu (knjižara Bulevar Books), nastavlja svoju turneju i put ga vodi u Niš na scenu kluba Feedback večeras i sutra.

U obnovljenom ambijentu Novosadskog sajma, Hala 2 će obuhvatiti mnoge koncerte, performanse, i druge kulturne programe u godini kada je Novi Sad Evropska prestonica kulture.

Večeras će nastupiti „Kruševac geto“ za sve ljubitelje stand up šou programa i muzike na NS sajmu.

Ovaj popularni dvojac – Nikola Trišić Triša i Nikola Milenković Čami, na vrlo duhovit način kritikuju današnje teško vreme, kroz pesme i skečeve.

Vedri, energični, neposredni, hrvatski rok sastav koji je ove godine napunio 46 godina postojanja „Atomsko sklonište“ na čelu sa Brunom Langerom nastupiće sutra u Hali 2 Novosadskog sajma kada će svima pokazati kako se uživa, ali i da “za ljubav treba imat’ dušu”.
Beogradska rok grupa „Električni Orgazam“ nakon uspešnih rasprodatih koncerata u prestonici (Kombank Dvorana, klub Anti shop Elektropionir) kreće na mini turneju po Srbiji, i čekaju ih dva rasprodata koncerta u Kruševcu, večeras i sutra u Basement baru.

Takođe, ova rok ekipa sviraće konačno i u Čačku u subotu, 9. aprila u „Srpskom pabu“.

Takođe večeras u Domu kulture Novi Sad, biće održan nastup hrvatskog muzičara Damira Urbana sa bendom – „Urban&4“. Pevač, tekstopisac i gitarista već godinama rasprodaje koncerte u regionu i Srbiji – Beogradu i Novom Sadu.

Sutradan, 8. aprila, Urban će nastupiti i u Pančevu na sceni Dvorane Apolo.

Takođe sutra u Domu kulture Novi Sad, koncert će imati popularni reper i pisac Marko Šelić Marčelo sa svojim bednom u okviru projekta „Omladinski kantautorski festival 2022“.

Koncert je deo programa Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022 i programskog luka „Budućnost Evrope“, na završnoj večeri Festivala.

Nakon uspešnog koncerta pre nekoliko godina, alternativna elektro grupa “Artan Lili” se vraća sutra na isto mesto – Gradski kulturni centar u Užicu (GKC) sa presekom karijere od dva studijska albuma i novim pesmama spremnim za treće izdanje.

Što se tiče svetskih imena klasike, u okviru koncertne sezone “Stainway & Sons”, sutra će premijerno u Beogradu nastupiti ruski pijanista Dmitrij Aleksejev, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Jedan od najcenjenijih svetskih umetnika, barda pijanizma, predstavnik jedne od najvećih ruskih škola klavira predstaviće kompozicije Johana Bramsa i Roberta Šumana.

U klubu BitefArtCafe, koncert će sutra veče održati Filip Bulatović sa svojim devetočlanim bendom “Mapo Keys” i promovisati novi singl “Ti i Ja”, drugi na srpskom jeziku nakon pesme “Mirisi u Magli”.

Filip je jedan od najtalentovanijih srpskih pijanista i kompozitora džez, pop, fank i fjužn muzike.

Po povratku iz Njujorka postao je dirigent Big Benda Radio Televizije Srbije.

Dom omladine Beograda biće sutra domaćin koncerta regionalno popularnog umetnika Magnifico.

Autor hitova „Pukni zoro“, „Samo malo“, „Hir Aj Kam Hir Aj Go“ i „Give Mi Mani“, nije samo snimao muziku balkanske filmografije – serije i filmovi – “Senke nad Balkanom”, “Montevideo, Bog te video” i “Hotel Beograd”, već i za popularne američke i španske serije – “CSI Miami”, “Foodie Love”. Robert Pešut – Magnifico je nastupao u Beogradu na Beer festu 2019. i u Bel Expo centru na solo koncertu.

Za kraj vikenda, rok bend “S.T.R.A.H.” imaće celovečernji koncert u subotu na sceni kluba – Anti Shop Elektropionir.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.