U trendu

S. A. R. S. na koncertu 17. decembra u BG

BEOGRAD – Poznati muzički bend
S. A. R. S. danas je u susretu sa medijima najavio svoj samostalan koncert za 17. decembar u beogradskoj Kombank Dvorani.
Grupa je napravila pauzu od punih šest godina od solo koncerta u Beogradu, kada su rasprodali Halu sportova, mada je u međuvremenu sastav bio često prisutan u prestonici Srbije sa nastupima na festivalu Beer fest na Ušću, a ranije i u okviru dočeka Nove godine na trgovima.
Frontmen i vokal benda Žarko Kovačević uz podršku Nebojše Pavlovića (truba) i Milan Jejina (bubanj ), govorio je o veoma velikom događaju za bend – „kada smo iz doba normalnog prešli u neku novu normalnost“.
Lider rege pop grupe je istakao da će ovaj nastup ostati identičan uprkos pandemiji koja je napravila ogroman zastoj u muzičkoj industriji.
„Neće biti razlike u koncertu, jer, kao i uvek, daćemo sve od sebe da napravimo noć za pamćenje. Ostaje da se i publika prepusti, pa da svi uživamo bez ikakvog opterećenja“, rerkao je Kovačević.
Nebojša Pavlović i Milan Jejina sa svoje strane poručuju da je bend aktivno radio sve vreme i otkrivaju da će na koncertu u Kombank Dvorani biti premijerno izvedena najnovija pesma „Hej kafano“.

„Nova numera je u rege fazonu, i tematika pesme je u rasponu između satire i humora, i ne odskače od onoga što smo do sada radili“, ističu članovi benda na čelu sa Žarkom Kovačevićem.

Osim spomenutih, ostali članovi sastava su – Nevena Filipović (prateći vokal), Aleksandar Luković (gitara), Nenad Đorđević (bas gitara), Boris Tasev (klavijatura, harmonika).
Beogradska publika je imala prilike da ih sluša poslednji put letos na Beer Festu (avgust), ali svi iz grupe se slažu da je solo koncert nešto sasvim drugačije, tada će oni u potpunosti biti posvećeni svojoj publici u prostoru nekadašnje Dvorane Doma sindikata.

Grupa S.A.R.S. inače znači sledeće – Sveže Amputirana Ruka Satriania, a oformili su je Dragan Kovačević – Žabac i Aleksandar Luković – Lukac 2006. godine u Beogradu.
Veoma brzo dostižu popularnost zahvaljujući hit pesmi „Buđav lebac“ koju je bend objavio krajem 2007. godine.
Ta numera na neki način postaje kulturološki fenomen i internet senzacija sa pregledima na YouTube platformi od nekoliko miliona i već krajem 2008. godine, bend dobija ponudu da album prvenac objavi za najveću srpsku izdavačku kuću PGP-RTS.
Izuzetno produktivan bend za samo 15 godina postojanja objavio je čak 8 albuma – S.A.R.S. (2009), „Perspektiva“ (2011), „Kuća časti“ (2013) – gde se izdvojila hit balada „Lutka“ sa 66 miliona pregleda na YouTube kanalu, „Ikone pop kulture“ (2014), „Proleće“ (2015), „Mir i ljubav – Live“ (2015), „Poslednji album“ (2016) i „Glava” (2019)
Pored toga bend je 2016. godine objavio i svoje prvo vinil izdanje – kompilaciju „10“ povodom prvih 10 godina postojanja.
Nakon kratke izdavačke pauze između albuma, bend je tokom 2018. godine objavio tri nove pesme: „Živim na Balkanu“, „Ljubav umire“ i „Teško je“.

Početkom jula ove godine, bend je snimio singl “Gluva” koji najavljuje novi, deveti album “Pismo” čije se izdanje očekuje uskoro.
Tokom svoje karijere bend je osvajao mnoge nagrade i priznanja, među kojima je sigurno najznačajnija MTV Award – Best Adria Act 2016. godine kao najbolji regionalni izvođač.

S.A.R.S. je od svog nastanka održao preko 700 koncerata širom sveta, u rasprodatim dvoranama, i na najznačajnijim muzičkim festivalima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar