U trendu

Sa novim Stenvej klavirom BF lider u inovacijama

BEOGRAD – Beogradska filharmonija je prva u regionu nabavila klavir Stenvej Spirio r i time se etablirala kao lider u inovacijama, izjavila je danas portparolka filharmonije Jelena Milašinović.

U sedištu Beogradske filharmonije novinarima su predstavljene mogućnosti klavira, na kome je ugravirano ime direktora Ivana Tasovca (1966-2021), a Milašinović je podsetila da je Stenvej Spirio r nabavljen upravo zahvaljujući njegovom oduševljenju modelom.

„Klavir pored izuzetnih klasičnih akustičnih mogućnosti ima prefinjeni digitalni sistem i dokazuje da vrhunska tehnologija i umetnost mogu ići ruku pod ruku. U u to je verovao Tasovac – u inovacije i konstantno pomeranje granica“, naglasila je Milašinović

Prema njenim rečima, klavir ima mogućnost uživo reprodukcije arhivskih i istorijskih snimaka koji su deo biblioteke kompanije Stenvej, ubuduće će moći da se preko tog instrumenta prate uživo koncerti iz sveta gde imaju Stenvej Spirija r, a podesan je i za edukovanje mladih kojima može pokazati „mogućnosti sveta muzike i tenhologije“.

Stručnjak za održavanje klavira i predstavnik kompanije Stenvej Boris Vrbanec je pokazujući mogućnosti instrumenta istakao da pored reprodukcije starih snimaka, Stenvej spirio r omogućuje i da umetnici na njemu mogu da zapisuju i potom edituju snimke.

Stenvej Spirio r je klasični akustični klavir koji ima u sebi digitalni sistem, pa se preko ajpeda sa kojim je instrument povezan mogu pustiti arhivski snimci iz bogate Stenvej biblioteke, tako da se dirke pokreću, čekići udaraju žice, a zvuk je realna prezentacija sviranja uživo.

Beogradska filharmonija je u sredu uveče u svojoj sali priredila poseban koncert na kome su posetioci mogli čuti preko Stenvej Spiria r klavira Tasovčevo izvođenje poslednjeg stava Šubetove sonate br.19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar