Sabor violinista Srbije od 14. do 16. avgusta u Pranjanima

GORNJI MILANOVAC – Sabor violinista Srbije, drugu godinu zaredom, biće održan u Pranjanima od 14. do 16. avgusta dogovoreno je na prvom sastanku Organizacionog odbora tog muzičkog festivala koji je održan danas u Gornjem Milanovcu.

Dejan Kovačević predsednik organizacionog odbora festivala napomenuo je da će pripreme za realizaciju manifestacije početi ranije nego inače, jer se, kako je naglasio očekuje još veća poseta u odnosu na prošlogodišnjih 50 hiljada ljudi.

„Sa velikim ambicijama ulazimo u realizaciju festivala. Iz gradskog budžeta imamo identična sredstva kao i prošle godine. Očekujemo i finansijsku i logističku pomoć od privrede Gornjeg Milanovca, jer smo stvarno u kratkom periodu osmislili i organizovali festival za koji je čula cela Srbija“ istakao je Kovačević i dodao da će i ove godine festival direktno prenositi televizija Pink.

Idejni tvorac Sabora i jedan od članova Organizacionog odbora Gvozden Nikolić rekao je da je prvi Sabor violinista Srbije položio veliki ispit pred narodom.

„Naša ambicija je da gosti festivala budu ozbiljni violinisti, a za petoricu najboljih spremili smo novčane nagrade“, kazao je Nikolić i izrazio nadu da će se u kampanju za promociju festivala uključiti i Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.