U trendu

Savski park osvojio nagradu u kategoriji pejzaĹžne arhitekture

BEOGRAD – Savski park, koji se nalazi u okviru Beograda na vodi, osvojio je prestiĹžnu međunarodnu nagradu „European Property Award“ u kategoriji „PejzaĹžna arhitektura“.

Ovo priznanje se dodeljuje za vrhunska dostignuća u sektoru nekretnina, arhitekture i prostornih rešenja.

Nezavisni međunarodni žiri od 100 stručnjaka je u Londonu ocenjivao projekte na osnovu dizajna, kvaliteta usluga, inovacija, originalnosti i održivosti.

„Belgrade Waterfront je osmiĹĄljen tako da odgovori na svakodnevne potrebe stanara i posetilaca. Upravo zato ovaj deo grada, između ostalog, nudi brojne peĹĄačke i biciklističke staze, igraliĹĄta i zelenilo, čiju svojevrsnu krunu predstavlja Savski park“, navela je direktorka kompanije Belgrade Waterfront Zorana Burlić.

Po njenim rečima, „negovani travnjaci, probrane biljne vrste i bujne kroĹĄnje pruĹžaju uĹĄuĹĄkano mesto za odmor i rekreaciju u samom centru grada.“

„Ponosni smo ĹĄto je renomirani međunarodni Ĺžiri prepoznao koliko je paĹžnje posvećeno svakom detalju Savskog parka, njegovom uklapanju u postojeće gradsko okruĹženje i dobrobitima koje stanari imaju od zelenila u neposrednom Ĺživotnom okruĹženju“, kaĹže Burlić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.