U trendu

Senke nad Balkanom odnele sedam nagrada

BEOGRAD – Dodelom nagrada sinoć je u Domu omladine završen 8. Festival domaćih igranih serija – FEDIS.

Televizijska serija „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića osvojila je sedam nagrada „Zlatna antena“ za najbolju i najgledaniju seriju, najbolju režiju, kostim, fotografiju i muziku, a glumca Milica Gojković dobila je nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Glumac Marko Janketić dobio je nagradu „Ljubiša Samardžić“ za najbolju glavnu mušku rolu ostvarenu u seriji „Ubice mog oca 2“, Anita Mančić za najbolju glavnu žensku ulogu u seriji „Psi laju vetar nosi“, za koju je nagrađen i montažer Stevan Marić.

Milan Marić dobitnik je „Zlatne antene“ za najbolju mušku epizodnu ulogu mladog Vukana u seriji „Nemanjići“, a Nataša Drakulić za scenario „Ubice mog oca 2“.

Jana Milić i Zoran Pajić proglašeni su za najpopularniji glumački par, a „Konak kod Hilmije“ je najpopularnija serija iz regiona.

Glumici Miri Banjac prupala je „Zlatna antena“ za svekupan doprinos domaćoj TV produkciji.

Pre ceremonije zatvaranja održan je panel, koji je moderirao predsednik „Color Preš Group“-e Robert Čoban, a učestvovali su glumac Ivan Bekjarev, marketing menadžer „Fox Network“ grupe Marko Dacić, izvršni urednik časopisa „Serije +“ Miljan Tanić, reditelj i odgovorni urednik Dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a Marko Novaković i urednik magazina „TV Novele“ Stefan Zlatković.

Prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović koji je primetio da se u serijama, između ostalog, mogu videti „sjajne slike našeg glavnog grada“.

On je zahvalio autorima na tome i izrazio nadu da će nastaviti da rade na tome da domaća produkcija serijskog programa bude još bolja i kvalitetnija.

„Imate iskrenu podršku grada i nastojaćemo da vam izađemo u susret koliko god je to moguće i ubuduće“, rekao je Mladenović.

On je podsetio da gradske službe pružaju neophodnu pomoć filmskim i serijskim ekipama i poručio im da istraju u svom stvaralaštvu, bez obzira na često oskudne finansijske mogućnosti.

„Filmskoj industriji, a naročito domaćim televizijama, potrebno je što više kvalitetnog serijskog programa i zato vam želim mnogo uspeha u budućem radu“, poručio je Mladenović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.