U trendu

„Skriveni život životinja“ Petera Volebena

BEOGRAD, 19. februara (Tanjug ) – Od autora bestselera „Tajni život drveća“ Petera Volebena stigla je nova knjiga „Skriveni život životinja“, u podnaslovu „Šta životinje misle i osećaju“, a izdala ga je Laguna.

Voleben crpi teme iz svog višedecenijskog iskustva šumarskog inženjera i otkriva čitaocima potpuno drugu stranu prirode.
On je i novu knjigu „Skriveni život životinja“ napisao na osnovu svog ekološkog znanja i to je prema oceni prevodioca Dušice MIlojković „zanimljiva i informativna knjiga o čudima prirode“.
Čitaoci će saznati za brižne veverice, gavrane koji se verno vole, saosećajne šumske miševe, jelene koji tuguju, navodi Milojković.

Peter Voleben, tvrdi ona, razotkriva nepoznati životinjski svet i skreće pažnju na raznovrsnost njihovih osećanja. Na temelju najnovijih naučnih saznanja i priča o svojim iskustvima sa životinjama, on dočarava složene i malo poznate načine svesnog i emocionalnog ponašanja divljih i domaćih životinja.

On pripoveda o pčelama koje prave planove za budućnost, ježu koji ima košmare, svraki preljubnici, zahvalnom grbavom kitu…

„Najednom počinjemo da razumemo da nas sa životinjama povezuje mnogo više nego što bismo ikada pomislili i da su njihovi životi pođednako dragoceni kao naši“, zaključuje prevodilac Dušica Milojković.

Nemački radio je knjigu proglasio „čudesnom, prosvetljujućom , čak neverovatnom“, dok je „Der Tagešpigel“ napisao da Volebenove knjige proširuju naše poimanje sveta, a britanski „Gardijan“ da „svaka njegova slika doprinosi široj slici razumevanja inteligencije, osećanja i odnosa“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.