U trendu

Skupa cena ljubavne prevare

Američki pisac Džejms Paterson prava je mala fabrika bestselera: do sada je objavio više od 40 knjiga, koje su prevedene na nekoliko desetina jezika i prodate u nekoliko stotina miliona primeraka. Najpoznatiji je po romanima "Prikrada se pauk" i "Poljubi devojke", koji su izuzetno uspešno filmovani, a u kojima forenzičkog psihologa Alena Krosa tumači Morgan Frimen. Ogromne tiraže imali su i Patersonovi ljubavni romani, kao i serijal knjiga "Ženski klub za rešavanje ubistava", po kome se, upravo, snima televizijska serija.
Jedan od poslednjih romana, "Seks na brzaka" nedavno je objavljen u prevodu Nemanje Rabrenovića. Sve knjige ovog autora, pa i ovaj roman, odlikuje brz i poletan stil, rečenice su kratke i dinamične, kao i poglavlja, a čitalac retko može da nasluti šta ga čeka, jer pisac često baca "mamce", navodeći na pogrešne ili delimično tačne zaključke. Sve to doprinosi da se njegova dela čitaju brzo i u jednom dahu. Pisac, takođe, savršeno vlada policijskom, medicinskom, forenzičkom i pravnom terminologijom, tako da su mu situacije životne i uverljive.
Glavna junakinja, njujorška policajka Loren Stilvel, izlazi sa posla sa namerom da iznenadi svoga muža, ali ga zatiče kako sa mladom plavušom ulazi u hotel. Odatle Paterson počinje dalje da odmotava klupko romana tokom kojeg će se otkriti mnoge mračne tajne iz prošlosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar