U trendu

Slavni violinista Filip Kvint održao koncert u Novom Sadu

NOVI SAD – Jedan od vodećih američkih violinista, Filip Kvint, održao je večeras koncert u Gradskoj koncertnoj dvorani.

Za klavirom je bio Jun Ču, a koncert nosi naziv “Čaplinov osmeh”. Posetioci su mogli da čuju 13 aranžmana za violinu i klavir sa pesmama koje je komponovao Čarli Čaplin za svoje najpoznatije filmove.

Filip Kvint za Tanjug kaže da su mu utisci nakon koncerta odlični i da je publika emotivna i puna entuzijazma.

„Prvi put sam u Novom Sadu i u Srbiji. Ovo je neverovatno iskustvo, a uslovi u koncertnoj dvorani su odlični. Nisam mogao da zamislim bolje mesto za premijeru programa“, izjavio je Kvint.
Kaže da je otkrio muziku Čarlija Čaplina pre šest godina i da je potpuno nepoznata.

„Svima je Čaplin poznat kao dobar glumac, reditelj ili producent. Retko ko zna za njegov dar za komponovanje. Ovo je upravo prilika da publiku upozna njegov drugi talentom. Mislim da u slučaju da Čaplin nije bio glumac, definitivno bi bio muzičar“, smatra violinista.
Filip Kvint kaže da je u Srbiju stigao zahvaljujući Stefanu Milenkoviću kojeg je upoznao u Americi.

„Prvo smo se takmičili, a zatim smo postali prijatelji. Stefan Milenković mi je sada više od prijatelja, on je moja porodica. Za mene je on pravi ambasador, ne samo Srbije već i mužike uopšte“, ističe Kvint.

Kvintovi jedinstveni aranžmani pesama iz najslavnijih Čaplinovih filmova (Moderna vremena, Svetla velegrada, Monsieur Verdoux, Mališan, Svetla pozornice i Kralj u Njujorku) bili su prošarani retkim snimcima glumca, zajedno sa fotografijama i video-klipovima iz njegovih filmova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.