U trendu

Slojevita ljubavna priča

Roman pod nazivom "Vidljivi svet" Marka Slouke, u prevodu Vere Jovanović, predstavlja mešavinu avanture, misterije i romantičnog zapleta unutar jedne porodice koja pokušava da se izbori sa avetima istorije koji je opsedaju. Radnja romana zasnovana je na istinitom događaju, a glavni junaci su piščevi roditelji koji su tokom Drugog svetskog rata morali iz Češke da emigriraju u Ameriku.
Pored njih dvoje, u Sloukinu priču upleteno je još sedam ljudi koji nisu imali sreću da stignu tamo gde su se uputili bežeći iz Evrope koju je gutalo ludilo rata. "Vidljivi svet" nije samo još jedna od mnogih ljubavnih priča, pisac se bavi i onim što je sakriveno iza, onim što se da samo naslutiti. Slouka se bavi i jednim gradom za koji je verovao da ga dobro poznaje sve dok mu jedan čovek nije rekao da se pravi grad nalazi četiri metra ispod zemlje, pošto su ulice Starog grada ojačavane tonama i tonama zemlje ne bi li grad odoleo poplavama Vltave.
Kratka proza Marka Slouke objavljena je u antologiji "Najbolje američke kratke priče" i nagrađena je od poznatog "Nacionalnog magazina za prozu". Mark Slouka je urednik magazina "Harpers" i autor dela "Priča drvoseča" i "Božja budala".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.