U trendu

Službeni glasnik će formirati sektor za izdavaštvo u visokom obrazovanju

BEOGRAD – Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i prorektor za nastavu Dejan Filipović razgovarali su sa v.d. direktora Službenog glasnika Mladenom Šarčevićem o formiranju novog sektora te izdavačke kuće koji će nastati spajanjem sa Zavodom za udžbenike.

Šarčević je najavio da će ovaj proces trajati nekoliko meseci, s krajnjim ciljem da se formira podsektor Izdavaštvo u visokom obrazovanju, s akcentom na izdavanju većeg broja univerzitetskih udžbenika, kaže se danas u saopštenju Službenog glasnika.

Prema njegovim rečima, to je „nova prilika da se Službeni glasnik pozicionira kao najbitniji izdavač udžbenika za visoko obrazovanje u Srbiji“.

„Budući da je Univerzitet u Beogradu najveća takva institucija u Srbiji, sa preko 105.000 studenata, veoma je važno da su prepoznali potencijal jednog državnog izdavača i priliku za dugotrajnu i sveobuhvatnu saradnju“, rekao je Šarčević.

Kako je navedeno, na sastanku je razmotrena ideja o eventualnom otvaranju specijalizovane knjižare koja će istovremeno služiti i kao čitaonica i internet-kafe, i biti namenjena svim profesorima Univerziteta u Beogradu i njihovim studentima.

„Radujemo se budućoj saradnji sa Službenim glasnikom, pri čemu se naročito izdvaja i naš poduhvat da povodom 215 godina postojanja Univerziteta u Beogradu objavimo do sada najobimniju monografiju o ovoj instituciji, u čemu će Službeni glasnik imati velike zasluge“, rekao je Đokić.

Prema njegovim rečima, očekuje ih i „saradnja u proceduri izrade udžbenika, radi njihovog što boljeg unapređenja u skladu s fakultetskim programima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar