U trendu

Sotirovski: Nišvil i druge manifestacije odložene do daljeg

NIŠ – Festival Nišvil, kao i sve druge manifestacije u Nišu, odložene su do daljeg, zbog epidemiološke situacije, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski

Sotirovski je rekla da su odloženi i Filmski susreti, Likovna kolonija, Književna kolonija Sićevo i Sajam automobila, pre svega da bi se, dodaje, sačuvali životi sugrađana.

Na konferenciji za novinare u holu Gradske kuće s predstavnicima Nišvila, ona je rekla da je o odlaganju festivala postignut dogovor sa organizatorima i da nije bilo nikakvih nesuglasica.

„Shodno epidemiološkoj situaciji, preporukom epidemiologa Kriznog štaba, sve manifestacije su odložene do daljeg, samim tim i Nišvil“, rekla je Sotirovski.

Napomenula je da je direktor Nišvila Ivan Blagojević imao maksimalno razumevanje, da Grad Niš finansijski pomaže džez festival i da se sve što je planirano za ovu godinu pomera za idući godinu.

„Potpuno smo svesni da nas epidemiološki očekuje jedna teška jesen i da uz saglasnost sa epidemiolozima, sve manifestacije, pa i Nišvil, odlažemo za neko bolje vreme“, navela je Sotirovski.

Kaže da za kulturu ima vremena, da se po pitanju budžeta ništa neće menjati, da su za te manifestacije predviđena sredstva i da će organizatori koji su planirali ta sredstva i manifestacije, te događaje samo pomeriti koji mesec kasnije, eventualno za 2021. godinu.

Kao gradonačelnici, kaže, žao joj je što svi ljubitelji džeza ove godine neće imati prilike da u punom sastavu i onako kao dolikuje i Nišvilu i Nišu uživaju u onome što je bilo spremno za 2020. godinu.

„Korona nas je malo usporila i malo pomerila te događaje. Očekujemo da iduće godine Nišvil bude najbolji do sada, da nam dođu i turisti, kad se otvori aerodrom, iz svih krajeva regiona, pa čak i sveta, i da zaista budemo pravi domaćini“, rekla je Sotirovski.

Navela je da Niš u vreme Nišvila živi jednim posebnim životom, da je u gradu u to vreme i mnogo stranaca, da su zadovoljni i ugostitelji i turistički radnici, a da je festival značajan za promociju Niša.

„Grad će i dalje podržvati Nišvil. Sve što budu neke novine narednih godina, a što organizator bude tražio, Niš će pratiti i nadam se da će to biti na obostrano zadovoljstvo“, zaključila je Sotirovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar