U trendu

Spilbergova „Priča sa zapadne strane“ u bioskopima

BEOGRAD – Film reditelja Stivena Spilberga „Priča sa zapadne strane“, rimejk čuvenog istoimenog holivudskog mjuzikla, od danas počinje da se prikazuje u srpskim bioskopima, najavio je distributer Megakom film.

„Ovaj film je verovatno najveći zalogaj u mojoj karijeri. ‘Priča sa zapadne strane“ je verovatno najbolja partitura ikada napisana za pozorište“, rekao je Spilberg.

U Spilbergovom viđenju pozorišnog mjuzikla, prvi put ekranizovanog 1961. godine, Ansel Elgort i Rejčel Zegler igraju glavne uloge zaljubljenog para „gringosa“ i Portorikanke u Njujorku pedesetih godina prošlog veka.

Megakom je saopštio da je u priči o ljubavi usled etničkih razlika i neprijateljstva dva tabora i naroda, „Spilberg majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice“.

U ostalim ulogama su Ariana De Bose, Dejvid Alvarez, Majk Fejst, kao i Rita Moreno, koja je bila dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu u originalnoj filmskoj verziji reditelja Roberta Vajza i Džeroma Robinsa, u kojoj su glavne uloge igrali Natali Vud i Ričard Bajmer.

Pozorišni mjuzikl „Priča sa zapadne strane“ osmislio je 1957. godine Robins na muziku Leonarda Bernstina i stihove Stivena Sondhajma, na osnovu istoimene knjige Artura Lorenca.

Spilberg je na svom filmu sarađivao sa scenaristom Tonijem Kušnerom, koreografom Džastinom Pekom i dirigentom Gustavom Dudamelom. Moreno je izvršni koproducent filma sa Kušnerom. „Veoma je zastrašujuće uzeti remek-delo i pogledati ga drugačijim očima i različitim senzibilitetom bez ugrožavanja integriteta. Ali verujem da velike priče treba da se pričaju iznova i iznova, delom da bi se u radu odrazile različite perspektive i trenuci u vremenu“, rekao je Spilberg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar