U trendu

Sporazum o saradnji opštine Palilula i Nar. pozorišta RS

BEOGRAD – U prostorijama gradske opštine Palilula danas je potpisan sporazum o saradnji u oblasti kulture između te opštine i Narodnog pozorišta Republike Srpske.

„Danas smo potpisali sporazum na osnovu koga ćemo svi zajedno pokušavati da gajimo naše kulturno dobro, promovišemo naše kulture i negujemo i održavamo naš identitet“, rekao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, nakon potpisivanja sporazuma.

On je podsetio da je u okviru manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“, koja je u toku, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ održan koncert banjalučke grupe „One tri“ koji je, dodao je, prošao izvanredno.

„Pokazali smo da možemo biti na visini zadatka i sarađivati na najbolji mogući način“, rekao je on i izrazio mišljenje da će, potpisivanjem sporazuma, ta saradnja biti jos bolja.

„Hvala vam što ste danas ovde sa nama, što zaista imamo dobru saradnju, a moja želja je da se u narednom periodu bratimimo sa nekom od opština u Banjaluci, da mi dolazimo kod vas, a vi kod nas i da iz tih kreativnih poslovnih viđanja ostvarujemo nove veze, nove kontakte i radimo za dobrobit naših građana“, dodao je Jovičić.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković je rekao da mu je izuzetno drago što je u Beogradu i što je potpisan sporazum.

„Vi ovde iz Srbije, iz Beograda, verovatno ne vidite koliko su naše misli, ideje i oči uprte prema Beogradu. Potpisivanjem ovog sporazuma ozvaničili smo saradnju i imamo mogućnost da se mi, kao Narodno pozorište RS, češće pojavljujemo ovde u Beogradu“, naveo je Novaković.

Direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma i istakao da je već tokom njegove pripreme bilo reči o projektu na kome bi zajednički radili opština Palulula, Centar za kulturu „Vlada Divljan“ i Narodno pozorište RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.