U trendu

Srpska premijera filma „Stric“ 21. jula na Paliću

PALIĆ – Film “Stric”, sa Predragom Mikijem Manojlovićem u naslovnoj ulozi, imaće srpsku premijeru 21. jula na Festivalu evropskog filma Palić, najavili su danas organizatori.

Hrvatsko-srpski film reditelja i scenarista Andrije Mardešića i Davida Kapca biće prikazan u takmičarskoj selekciji “Paralele i sudari”, saopštio je festival.

“Stric” je nedavno imao svetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gde je osvojio Specijalno priznanje žirija novog takmičarskog programa “Proksima”.

Glavne uloge uz Manojlovića igraju Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica, a radnja filma „na ivici groteske i trilera“ počinje u Jugoslaviji kasnih osamdesetih, kada se voljeni stric vraća iz Nemačke svojoj porodici za praznike.

„Uživaju zajedno u Božićnom ručku do momenta kada počinje da zvoni smartfon – postaje im jasno da nisu osamdesete, a nije ni Božić”, navodi se u opisu radnje.

Direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po doprinosu nagrađivanim srpskim filmovima “Tilva Roš” i “Oaza”, a producenti su Ivan Kelava i Tomislav Vujić iz Hrvatske, dok je koproducent Milan Stojanović iz Srbije.

Festival evropskog filma Palić biće održan od 16. do 22. jula sa više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 selekcija i programskih celina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar