U trendu

Suzavac na Bregovićevom koncertu u Korči

KORČA – Na koncertu muzičara Gorana Bregovića na Festivalu piva u albanskom gradu Korča sinoć je bačen suzavac, javlja portal Faktor.al.

Zbog suzavca mnogi posetioci, pre svega žene, deca i stariji, napustili su koncert, a jednoj osobi pružena je medicinska pomoć.

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, prenela je prištinska Koha.

Na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.

Hotel u kome Bregović boravi takođe čuvaju brojne policijske i civilne snage.

Broj posetilaca bio je smanejn u odnosu na prethodne četiri večeri festivala, takođe iz bezbednosnih razloga, a gledaoci nisu mogli da unesu flaše, kao ni drugi predmeti, pogotovo od metala.

Jedan od hitova koje je Bregović izveo bio je i „Roka mandoljina“, prenosi Kljan Kosova.

Vest da će Bregovičh nastupiti danas na Festivalu piva u Korči na jugoistoku Albanije izazvala je talas negativnih napisa u medijima na Kosovu, podseća Koha.

Pokrenuta je i online peticija protiv njegovog učešća na tom događaju, koju je do sada potpisalo oko 6.000 ljudi.

U peticije se kaže da je Bregović „inspirator genocida na Kosovu“ i da je njegova pesma „Kalašnjikov“, kako se navodi, „srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu“.

Mnogi muzičari sa Kosova i iz Albanije takođe su se povukli sa festivala.

Zbog Bregovićevog koncerta ranije je održan i protest u Korči, a pojedini mediji sa KiM izvestili su da su se na njemu okupile četiri osobe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.