U trendu

Svetska premijera „Elegije lovora“ na festivalu u Sarajevu

SARAJEVO – Debitantsko igrano ostvarenje crnogorskog reditelja Dušana Kasalice „Elegija lovora“ imaće svoju svetsku premijeru u Glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 13. do 20. avgusta, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Producentkinja Jelena Angelovski istakla je da je ovaj film pre tri godine bio deo Sarajevskog filmskog festivala učešćem na platformi „CineLink Industry Days“, a Kasalica je prethodno za svoje kratke filmove osvojio nagrade Srce Sarajeva i Specijalno priznanje žirija.

„Naša povezanost sa ovim festivalom i njegovom organizacijom prirodno je dovela do toga da se Dušanov debi nađe u zvaničnoj takmičarskoj selekciji i zato se veoma radujemo. Publika se vraća na festivale i divno je videti sve prijatelje i kolege nakon toliko vremena baš u Sarajevu“, navodi Angelovski.

U ovom ostvarenju univerzitetski profesor Filip, (tumači ga Frano Lasić) odlazi sa suprugom (Savina Geršak) na odmor i nakon nekoliko dana provedenih u hotelskoj banji, njihov naizgleda idealan brak se završava i iako se čini da mu život propada, samopouzdani Filip svaku novu situaciju u životu prihvata sa neobičnom lakoćom.

Glumačku postavu pored Lasića i Geršak čine Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone i Zoran Trojanović.

Film je nastao u produkciji Meander Filma u koprodukciji sa Non-Aligned Films iz Beograda i uz podršku Filmskih centara Crne Gore i Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.