U trendu

Svetski dan(i) poezije od 21. do 23. marta na profilima KCB

BEOGRAD – Svetski dan(i) poezije održaće se od 21. do 23. marta na onlajn profilima Kulturnog centra Beograda, najavili su organizatori.

Kako se festival iz poznatih razloga održava u digitalnom prostoru, umesto tribina osmišljena je dijaloška e-publikacija, a umesto pesničkih čitanja publika će imati priliku da ih čuje preko video-zapisa.

Svake godine manifestacija nosi novi tematski predznak, dok se osmišljavanje koncepta prepušta drugom pesniku ili pesnikinji.

Urednica ovogodišnjeg programa je pesnikinja i dramaturškinja Maša Seničić.

Sav program/sadržaj manifestacije biće dostupan na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i na Facebook i Instagram stranici.
Dobro poznata dečija igra na koju se oslanjamo u naslovu – Papir kamen makaze – zasniva se na nehijerarhijskom cikličnom sistemu, sa devet mogućih kombinacija poteza.

Upravo toliko mladih autora i autorki, koji stvaraju na istom jeziku, ove godine predstaviće se kroz svoje stihove: Đorđe Ivković, Marija Dejanović, Marija Dragnić, Tomislav Augustinčić, Radmila Petrović, Alen Brlek, Vladana Perlić, Anita Pajević i Jana Radičević.

Italijanski institut za kulturu u Beogradu pružio je dodatnu podršku ovogodišnjoj manifestaciji, pa će tako i tri mlade italijanske pesnikinje – Đulija Martini, Alma Spina i Beatriče Kristali – biti deo ovogodišnjeg programa.

Njihove pesme biće prvi put prevedene na srpski jezik posebno za ovu priliku, a autorke će poslati svoje snimke čitanja i predstavljanja koji će gledaocima takođe biti dostupni sa titlovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.