U trendu

Tom Henks izabran za glavnog govornika na otvaranju na Harvardu

KEMBRIDŽ – Glumac i dvostruki dobitnik Oskara Tom Henks imenovan je za glavnog govornika na svečanoj dodeli doploma na Harvardu 25. maja, saopštio je danas taj univerzitet.

„Pored svog glumačkog sjaja, Tom je pokazao i urođenu empatiju i duboko razumevanje ljudskog stanja. On je doprineo našoj nacionalnoj kulturi i proširio našu sposobnost da cenimo priče i storije koje su ranije bile neispitane“, rekao je predsednik Harvarda Lorens Bekou i dodao da je Henks „pravi majstor svog zanata“, prenosi AP.

Govornici na ceremoniji dodela diploma na Harvardu bili su bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, pokojni aktivista za građanska prava i američki poslanik Džon Luis i reditelj Stiven Spilberg.

Henks je poznat po po svom filantropskom radu i zalaganju, pružanju podrške nacionalnom Muzeju Drugog svetskog rata u Vašingtonu i vršenju funkcije predsedavajućeg kampanje za Skrivene heroje, koja ima za cilj da poveća svest o problemima sa kojima se suočavaju negovatelji koji rade sa veteranima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar