U trendu

Tomić: „Ne igraj na Engleze“ je beogradski mangupski film

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Ivan Tomić koji je govorio o filmu „Ne igraj na Engleze“ u kome igra sa Danielom Sičom i Markom Živićem (1972-2021).

Tomić je rekao da su njihove uloge u filmu nastajale tokom 14 godina igranja predstave „Ne igraj na Engleze“ koja je odigrana oko 300 pita u Srbiji, regionu i svetu.

Prema njegovim rečima, bez predstave ne bi bilo ni filma a njihove uloge su se tokom godina menjale, rasle, smanjivale se, oživljavale, venule.

„Gledali smo svi da tu atmosferu predstave prebacimo u film. Divno je što sam imao priliku da u tako dugom vremenskom periodu radi na ulozi. Ja sam postajao deo te uloge, ona je postajala deo mene. Ne znam više gde prestaje Bule, a počinje Ivan. To je meni vrlo značajna uloga“, rekao je glumac.

Podsetivši da je predstava dovodila novu publiku u pozorište, Tomić je dodao da je posle odluke da se radi i film trebalo dosta vremena dok nisu pronašli novac i reditelja Slobodana Pešića.

„Gledali smo da to što smo nas trojica imali (u predstavi) prebacimo u film. Nas trojica smo dosta različiti ljudi. I karateri su dosta različiti a nekako funkcionišu. Sve do trenutka kad ne mogu više da funkcionišu“, rekao je Tomić.

Prema njegovim rečima, publika će voleti da gleda odnos trojice prijatelja koji svode račune tokom jednog letnjeg dana u Beogradu na vrlo duhovit, ciničan i surov način.

U filmu je i „muzika fenomenalno proradila“ kao neki fini dzež koji je „potpuno neverovatno toliko dobro legao na kadrove vožnje kroz Beograd“.

„Ljudi pominju da je beogradski film. Beogradski mangupski film, kako je reditelj rekao. Žzivić je bio iz Kruševca, Sič je iz Rume, ja sam iz Kragujevca. Nas trojica provincijalaca smo napravili begradski film“, primetio je Tomić.

Prema njegovim rečima, u komadu zemunca Vlade Đurđevića odnos trojice junaka je nešto što bi moglo da se nazove „beogradksi način kako se nosi sa životom“.

„Marko je napravio fenomenalnu ulogu u filmu. Iza njega su ostale predstave, serije, filmovi… i ovaj film. Meni je drago da sam imao sa njim i Danielom tu predstavu, posebno mi j edrago da smo uspeli da snimimo film i da će to ostati iza svih nas“, rekao je Tomić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar