U trendu

Tri tenora na Internetu

OnlineClassics.com je nezaobilazna adresa za sve ljubitelje klasične muzike. Ova svojevrsna Internet-televizija nudi snimke vrhunskih izvođenja muzičkih dela u rasponu od solo-pesama, preko simfonija, sve do opera i mjuzikla. Zastupljeni su i balet, ples, ali i pozorišne predstave, tako da ćete pored klasične muzike, moći da „zavirite“ i u svet Šekspira ili Beketa.

Na sajtu ćete moći da, uživate u snimcima načinjenim u studiju, ali i onima nastalim uživo, na koncertima i festivalima. I kao što to piše na homepage ovog izuzetnog sajta, „sve što je dostupno je podjednako namenjeno i gledanju i slušanju“, odnosno svi snimci su vrhunski i u zvučnom i vizuelnom pogledu.

Vrlo je teško posebno izdvojiti neki od sadržaja, ali mi smo se odlučili za Božićni koncert koji izvode Placido Domingo, Jose Carreras i Luciano Pavarotti. Koncert je snimljen u Beču, a slavnu trojku prati Bečka filharmonija. U već poznatom stilu, na repertoaru će se naći i klasici i popularne melodije, pa čak i jedna kompozicija Džona Lenona i Joko Ono. Neke od numera su i specijalno napisane za ovaj događaj, koji će svetsku premijeru doživeti upravo na OnlineClassics sajtu 3. decembra 2000. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.