U trendu

Tribute bendovi „Aba“ i „Metalika“ održali koncert na Tašmajdanu

BEOGRAD – Sudar neprolaznih hitova dva svetska benda „ABBA“ i „Metalika“ premijerno se odigrao sinoć na stadionu Tašmajdan kao istinski spektakl u vidu koncerta “ABBA vs. Metallica Symphonic” u pratnji Zrenjaninskog simfonijskog orkestra, na radost nekoliko hiljada fanova te dve kultne grupe.

Uz veliki orkestar na pozornici dominantnu ulogu su imali sastavi “ABBA Real tribute band”, kao i “Black Metallica Tribute”, koji su poznati kao predstavnici svetskih grupa u našoj zemlji.

Spektakl na pristojno ispunjenom Tašmajdanu počeo je hitom „Waterloo“ švedske pop atrakcije ABBA, gde su dve dame izuzetno uspešno vokalno iznele čuvenu numeru.

Prema konceptu koncerta, pesme su se ređale naizmenično, pošteno, jedan prema jedan, ili po dve od svake grupe, te su se bendovi smenjivali.

Posle „Waterloo“ sledi instrumental “The Ecstasy of Gold”, kao specifičan izbor tog remek dela, jer je reč o filmskoj muzici legendarnog italijanskog kompozitora i dirigenta Enia Morikonea.

U sastavu tribjut benda ABBA pevala je i odavno afirmisana muzičarka Julijana Vincan, poznata od ranije iz hard rok grupe „The Bite“, kao i novijeg sastava “Playade” u duetu sa umetnicom na harfi – Željkom Milošević.

Publika na stadionu Tašmajdanu je uživala uz hitove „Mamma Mia“, „Money, Money, Money“, „Dancing Queen“, „Take a Ćance of Me“ i mnoge druge.

U trenutku kada je ekipa ABBA izvodila „The Winner Takes it All“, članovi su je najavili kao – „najlepšu baladu u istoriji pop muzike“ i zamolili publiku da upale mobilne telefone.

Ovim spektaklom je publika sigurno poželela da čuje te svetske bendove uživo, jer su sami hitovi zaista prodrmali svakog iole iskrenog obožavaoca kvalitetne muzike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.