U trendu

U Beogradu svečano otvorena druga Kosmos knjižara

BEOGRAD – Druga po redu Kosmos knjižara svečano je otvorena danas u Bulevaru kralja Aleksandra, a otvorio ju je poznati pisac, novinar i prevodilac Muharem Bazdulj.

„Danas je 2. decembar, dan nakon formiranja prve Jugoslavije koju je kralj Aleksandar napravio, te mi je simbolika ove knjižare još značajnija“, rekao je Bazdulj na svečanom otvaranju i dodao da ova knjižara Bulevar kralja Aleksandra pretvara u „knjižarski centar Beograda.“

Po njegovim rečima, Kosmos izdavaštvo predstavlja „sve ono što je Jugoslavija bila u kulturnom smislu, a što je u Beogradu opstalo.“

Bazduljev roman „Sjetva soli“, koji je objavljen pre 12 godina i dobio veoma pozitivne kritike, ponovo će se naći pred čitaocima u izdanju Kosmosa, a autoru je, kako on navodi, izuzetno drago zbog toga.

„Nakon što smo otvorili Kosmos knjižaru u Knez Mihailovoj ulici, poželeli smo da naši čitaoci mogu da pronađu ovakav koncept knjižare na još jednom mestu u gradu“, navela je na svečanom otvaranju predstavnica Kosmosa Irena Stanojković.

Stanojković je najavila i da je u toku pripremanje veb sajta knjižare, koji će biti dostupan od polovine decembra, za sve one čitaoce koji nisu iz Beograda ili više vole da knjige kupuju iz udobnosti svog doma.

Kosmos knjižare, pored velikog izbora naslova svetske književnosti, seminalnih dela iz oblasti psihologije, filozofije i društvene teorije, kao i izdanja savremene i dečje književnosti, nudi i veliki izbor školskog i kancelarijskog pribora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.