U trendu

U trci za nagradu „Zlatna Arena“ 13 igranih serija

BEOGRAD – Direkcija festivala igranih televizijskih serija „Fedis“ sastavila je listu od 13 naslova koji će se takmičiti za nagradu „Zlatna Arena“ u 11. izdanju te manifestacije, prema odluci selektora i Organizacionog saveta.

U konkurenciji se nalaze TV serije premijerno prikazane u sezoni 2020/2021 na TV stanicama u Srbiji, među kojima su komedije „Kaljave gume“ Miodraga i Mie Ćertić (RTS 1), „Kamiondžije D.O.O.“ Filipa Čolovića (RTS 1) i „Zlatni dani“ Marka Sopića (Superstar TV, Pink), oba serijala prema scenariju pokojnog autora Gordana Mihića.

Takođe su u selekciji za nagrade triler serije „Jedini izlaz“ Darka Nikolića (Superstar TV, RTS 1), „12 reči“ Jelene Stolice (Superstar TV, Prva), „Kosti“ Saše Hajdukovića (RTS 1), „Kalkanski krugovi“ Milana Karadžića (Superstar TV, RTS 1), „Porodica“ Bojana Vuletića (Superstar TV, RTS 1).

Za glavnu nagradu će se boriti i telenovela „Tajne vinove loze“ grupe autora i reditelja (Superstar TV, RTS 1), kao i kriminalistička priča „Klan“ Bobana Skerlića (Superstar TV, RTS 1).

Kako je danas u trendu da se domaći bioskopski filmovi pretvaraju u serije, tako će se u konkurenciji naći ostvarenja „Vikend sa ćaletom“ Miroslava Momčilovića (Nova S) kao serijal iz 7 epizoda, „Četiri ruže“ Vasilija Nikitovića (Prva) iz 6 epizoda, i „Mama i tata se igraju rata“ Gordana Kičića (RTS 1) od 10 nastavaka, prema filmu „Realna priča“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.