U trendu

Uspešna premijera filma o Areti Frenklin uz mini koncert

BEOGRAD – Premijera biografskog američkog filma „Respect“ o Areti Frenklin i mini koncert muzičarke Bojane Stamenov sinoć su održani kao dvostruki umetnički program u velikoj sali Kombank Dvorane na veliko oduševljenje publike.

Iskreni ljubitelji legendarne Arete Frenklin imali su prilike da se podsete velike soul umetnice, uz vokalni performans koji je obogatio jedinstveno muzičko-filmsko veče.

Stamenov je bila odevena u duhu vremena u kom je živela i radila Frenklinova, i uz svoj bend izvela numere koje su svi horski pevali, a mnogi su i zaigrali u ritmu istih.

Simbolično, na video bimu su se nizali arhivski snimci Frenklinove, a publika je uživala uz neprolazne hitove – „Think“, „Respect“, „Say a Little Prayer“, „Natural Woman“, „Rock Steady“, „Cain of Fools“.

Nakon mini koncerta održana je premijera najnovijeg američkog filma „Respect“, povodom koga je i upriličen muzički događaj, a u kome Aretu Frenklin tumči Dženifer Hadson.

Film prati uspon njene karijere od trenutka kada je kao devojčica pevala u crkvenom horu svog oca, do perioda kada je postala svetska zvezda.

Uz Hadsonovu igraju i poznata pop soul muzičarka Meri Džej Blajdž, Marlon Vejans, Forest Vitakler, pevačica i glumica Kvin Latifa, i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.