U trendu

Vladimir Škljarov održao masterklas balerinama u Srbiji

Prvak Marijinskog teatra Vladimir Škljarov, gost festivala „Rusko cveće“, održao je večeras u prostorijama Nacionalne fondacije za igru masterklas malim balerinama iz Beograda, Novog Sada i Pančeva.

Škljarov je pre masterklasa rekao Tanjugu da mu je najvažnije da kroz ples pronađe zajednički jezik sa decom.

„Važno mi je da ih zainteresujem za ono čime ćemo se baviti i nadam se da ću u njihovim pogledima naći odgovor i da će sve biti vrlo plodotvorno“, dodao je Škljarov.

Škljarov, pored Marijinskog teatra, igra i u Državnom baletu u Minhenu.

„Sve uvek zavisi od samog umetnika, a što se mene tiče potrudio sam se da još više razotkrijem sebe, da nađem još neke interesantne strane u sebi kad je reč o baletskoj umestnosti i sve to da iznesem na scenu“, objasnio je svoje motive za odlazak u Minhen.

Na pitanje da li sebe više pronalazi u klasičnom baletu ili savremenoj igri, Škljarov kaže da to ne bi odvajao.

„Jedna od poslednjih stvari koje sam radio u Marijinskom teatru bila je čista avangarda, delo “Petruška“ mladog i talentovanog Valođe Varnave, i s zadovoljstvom sam učestovao u tome“, istakao je on.

O najdražoj ulozi priznati umetnik je rekao da mu je najbliži lik Romea. „Ne mogu da kažem da mi je uloga Romea promenila život na bilo koji način, ali svaki put želim da sam kao on, da doživljavam ljubav na takav način“, rekao je Škljarov.

Prvak Marijinskog teatra, koji je u Beograd došao na svega nekoliko sati, rekao je da mu je dnevni raspored vrlo zgusnut i da mu najveći problem predstavljaju letovi avionom i promena vremenskih zona.

„Poslednja turneja sa Marijinskim teatrom je bila u Kini i sve se okrenulo naglavačke, imao sam doručak u 7 sati, pa otišao da spavam i probe počeo tokom noći. Ovaj dolazak u Beograd isto je posle neprospavane noći i nadam se da ću se naspavati posle masterklasa“, rekao je Škljarov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar