U trendu

Završen Sofest

Festival u Sopotu zavrÅ¡io se kompletnim trijumfom srpskog trilera. Velika statueta Sofest – glavna nagrada 37. filmskog festivala u Sopotu, uručena je vodećem producentu filma "Četvrti čovek", dok je reditelju ovog ostvarenja Dejanu Zečeviću pripala nagrada za najbolju reÅŸiju. Nikola Kojo je istom filmu doneo i treću statuetu, budući da mu je glavna uloga u ovom Zečevićevom trileru obezbedila priznanje za najboljeg glumca festivala. Statueta Sofest za najbolju glumicu ovoga puta je otiÅ¡la u ruke Anice Dobre, za glavnu ÅŸensku rolu u prvom celovečernjem filmu Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini". Tročlani ÅŸiri, koji su činili glumci Sanja Vejnović, Slavko Å timac i reditelj Miroslav Momčilović, odlučio je da nagrada za scenario bude dodeljena koscenaristima filma "Ljubav i drugi zločini" – reditelju Stefanu Arsenijeviću, Srđanu Koljeviću i Bojanu Vuletiću.
Statueta "Sloboda" koja se tradicionalno dodeljuje najboljem domaćem filmu po oceni publike, uručena je NebojÅ¡i Radosavljeviću za debitantsko rediteljsko ostvarenje – "Priča o MiloÅ¡u Brankoviću". Å to se tiče ÅŸirija FIPRESCI, on je svoje priznanje takođe dodelio "Četvrtom čoveku", dok je direktor direkcije Festa MiloÅ¡ Paramentić glumca Petra BoÅŸovića nagradio novoustanovljenom nagradom za doprinos sopotskom festivalu.
Ceremoniji svečanog uručenja nagrada prethodila je projekcija zasad najgledanijeg domaćeg filma ove godine, "Čarlston za Ognjenku" Uroša Stojanovića, koji se nije takmičio u zvaničnoj konkurenciji Sopotskog filmskog festivala. Svečanost dodele nagrada zatvorena je nastupom poznatog filmskog kompozitora i pijaniste Zorana Simjanovića, koji je izvodio svoju muziku za film "Specijalno vaspitanje" Gorana Markovića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar