U trendu

Završeno snimanje novog domaćeg filma “Trag divljači”

BEOGRAD – Snimanje novog domaćeg filma „Trag divljači“ Nenada Pavlovića, u produkciji kuće „Režim“ Miloša Avramovića, završeno je juče kadrovima iz centra Beograda, saopštili su producenti.
Velika imena domaće glumačke scene su učestvovala u snimanju tog filma: Radivoje Raša Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Milena Pavlović, Milena Radulović, Filip Šovagović, Srđan Žika Todorović i drugi.

Tokom šest nedelja, film prema prozi čuvenog reditelja i književnika Živojina Pavlovića, sniman je na autentičnim lokacijama u Nišu, Knjaževcu, Zaječaru i Beogradu, a pandemija virusa kovid-19 zadala je razne probleme autorima ostvarenja, gde je došlo do promene u glumačkoj ekipi.
„Pandemija nam je zadala mnogo udaraca, a najveći je svakako bila je nemogućnost glumca Uliksa Fehmiua da tumači jednu od glavnih uloga usled zaraze virusom kovid-19”, otkriva reditelj filma Nenad Pavlović, inače sin Živojina Pavlovića.

“Sreća u nesreći je da smo brzo došli do rešenja, zahvaljujući Milošu Timotijeviću, koji se herojski prihvatio teškog zadatka da zameni kolegu, uz svega dva dana pripreme za vrlo kompleksnu ulogu.
Uprkos svemu, uspeli smo da film snimimo u planiranom roku, kvalitetno i uspešno, zahvaljujući iskusnim, posvećenim i odanim saradnicima, koji su izneli projekat stoički, bez nervoze”, istakao je režiser i scenarista novog projekta.
“Prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom i snimljenim materijalom, nakon čega sledi temeljan proces post-produkcije“, istakao je autor, koji je naglasio da za njega posebnu važnost i simboliku ima činjenica da je snimanje filma završeno baš 15. aprila, na dan rođenja njegovog oca Živojina Žike Pavlovića.
Scenario po motivima proze velikog umetnika napisao je reditelj, u saradnji sa Dimitrijem Vojnovim i Đorđem Milosavljevićem, a sam film na poseban način vraća ime Živojina Pavlovića iz zaborava i predstavlja omaž filmskom pravcu iz ’60-ih – Crnom talasu, koji je ostavio dubokog traga u domaćoj kinematografiji.
„Sa Nešom Pavlovićem sarađujem već duži niz godina, i znam sa koliko mnogo entuzijazma i posvećenosti je radio na scenariu za ovaj film. Dugo smo razgovarali o ulozi koju igram, i veoma mi je drago što sam deo projekta koji, između ostalog, predstavlja omaž velikom filmskom imenu kao što je Žika Pavlović“, izjavio je Dragan Bjelogrlić, koji tumači ulogu okorelog agenta nekadašnje jugoslovenske tajne policije, Udbe.
Radnja filma se odvija u fiktivnom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini.
Glavni likovi su – Jugoslav, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik Udbe pred penzijom.
Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost, a obojica odlaze da istraže slučaj iz različitih pobuda.

Film se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.