Zbirka predmeta zaostavštine Olivera Ivanovića u Adligatu

BEOGRAD – Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ primilo je na poklon zbirku predmeta iz zaostavštine Olivera Ivanovića koje je poklonila njegova supruga Milena Popović Ivanović povodom trogodišnjice od njegove tragične smrti, saopštili su iz Adligata.

Zbirka predmeta će biti čuvana kao jedinstvena celina i biće prikazana javnosti na prigodan način. Biće potpisan ugovor kojim se Udruženju Adligat poklanjaju Ivanovićeva biblioteka koja sadrži mnogo knjiga sa posvetama, arhiva i lični predmeti, uključujući sveske sa njegovim beleškama i dnevnicima.

„Želja Adligata je da se sačuva dragocena dokumentacija i drugi predmeti koji mogu biti od važnosti za razumevanje jednog značajnog istorijskog trenutka na KiM. Udruženje Adligat se ne bavi politikom, ali preuzima na sebe čuvanje arhivske građe i istorijskim materijala, bez ulaženja u vrednosne sudove“, kaže Viktor Lazić, predsednik Adligata i ističe da je Ivanovića i lično poznavao, i da je on, u više prilika, na korektan način pomagao kolegama, ali i nepoznatim ljudima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.