U trendu

Zillion Lazara Ristovskog i turski Videomite partneri

BEOGRAD – Jedna od najvećih producentskih kuća u Srbiji Zillion Film iz Beograda na čelu sa Lazarom Ristovskim najavila je novo partnerstvo sa Videomite, vodećom turskom kompanijom za distribuciju VOD (Video on Demand) i prikupljanje YouTube sadržaja.

Uz pomoć Videomite iz Istanbula Zillion Film će napraviti svoj obimni katalog filma dostupan globalno na vodećim svetskim platformama kao što su Amazon Prime, Google Play, Apple TV i njihovom YouTube kanalu.

“Razlog za partnerstvo sa Videomite je što imaju skoro 10 godina iskustva u upravljanju sadržajem najveće turske produkcijske kuće i TV kanala”, objasnio je Ristovski.

Dilek Telkes, osnivač i izvršni direktor kompanije Videomite rekao je da su Srbija i zapadni Balkan veoma zanimljivi Turskoj u poslovanju, i da su veoma uzbuđeni što šire svoj trag u ovim zemljama.

“Saradnja sa Zillion filmom je sjajan početak i raduje me da njihove filmove učinimo dostupnim u što većem broju zemalja, jer imamo izuzetan rast na VOD tržištu, i želja za dobrim i novim sadržajem je sve veća. Verujemo da će filmovi Zillion Filma biti sjajan dodatak ponudi globalnih VOD igrača”, zaključio je Telkes.

Zillion Film je osnovan 1996. u Beogradu i do sada je osvojio više od 100 nagrada za igrane filmove i TV serije u svom opusu (“Belo odelo”, “Mala noćna muzika”, “Bumerang”, “Krojačeva tajna”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”, “Pad u raj”, “Dnevnik mašinovođe”, “Beli lavovi”, “Kralj Petar Prvi”).

Trenutno je produkcija aktuelna sa istorijsko-biografskim filmom “Ime naroda” Darka Bajića o Svetozaru Miletiću, koja će na proleće biti prikazana i kao mini serija na RTS-u.

Prethodni veliki uspeh postigli su sa zahtevnim istorijskim filmom i serijom “Kralj Petar Prvi” Petra Ristovskog, srpskim kandidatom za Oskara, koji je nedavno dobio tu privilegiju da bude u ponudi američke TV kompanije HBO na platformi HBO GO.

Na Superstar kanalu Telekoma Srbije od 2. januara se prikazuje najnovija serija Zillion Filma “Drim tim” reditelja Dejana Zečevića, prema scenariju Miloša Radovića.

Ristovski predvodi glumačku ekipu ove sportske porodične komedije od 12 epizoda, koja će se prikazivati kasnije i na RTS1, a planira se i druga sezona.

Videomite je direktan partner sa Netflix, Google / YouTube, Amazon, Apple i ima uspešne rezultate povećanje prihoda i rast internetskih zajednica za glavne proizvođače i emitere kao što su Discovery, Besiktas Kultur Merkezi, Arzu Film, Most Production, Nulook.

Kao jedan od najvećih i najuspešnijih YouTube Enterprise partnera u EMEA regionu, sa više od 500 kanala na njihovoj mreži, Videomite je nagrađen brojnim značajnim priznanjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.