najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Puškinove faširane šnicle

Sastojci

 • 500 g pilećeg belog mesa
 • 2 kašike maslaca
 • 2 parčeta sredine hleba
 • 2 kašike kisele pavlake
 • pola šolje mleka
 • jaje
 • prezle
 • peršun
 • so, biber po ukusu

Način pripreme

Samleti pileće meso. Dodati so i biber u meso. Dodati sredinu hleba prethodno umočenu u mleko. Dodati pavlaku i peršun po ukusu. Sve dobro izmešati i praviti male šnicle. Pre prženja ih umakati u izmućkano jaje, pa u prezle. Pržiti ih na vrelom maslacu.
Vreme za pripremu: 35 minuta

6 komentara
 1. Jovana Petrović

  Draga Zvonchice, u pravu ste, hleb natopljen u mleko se stavi u meso i u nekoliko pokreta rukom se to sve sjedini pošto je mekano. Šnicle su kao i bilo koje druge, tako da mislim da ne bi bilo pametno da ih prelivate jogurtom, samo ćete ih pokvariti, a efekta nema. Ako volite jogurt, možete ga konsumirati uz njih, ali ja ne bih preporučila prelivanje. Srdačan pozdrav!

 2. Zvonchica Kaodajevazno

  Šta mislite, kakve bi bile da se na kraju preliju jogurtom? Je l’ bi išlo to? Želela bih da ih napravim mami za ručak. I da li se celo to natopljeno parče hleba stavlja u mleveno meso i sastojke, sigurno će sve to dobro da se razdrobi… Izvinite što možda pitam glupa pitanja, mlada sam pa ne znam 🙂 Al’ htela bih da pokušam.

 3. D. K.

  Čestitam onima koji žele da podele lepe i ukusne ideje.

 4. Nevenka Rudović

  Draga D. K., potražite “sour cream”, trebalo bi da ga ima.

 5. Jovana Petrović

  Recept sam videla pre nekoliko godina u nekoj TV emisiji. Skoro sam ga pronašla i odlučila da napravim, svidelo mi se pa sam odlučila da podelim sa ostatkom sveta 🙂 Ne znam šta možete koristiti umesto pavlake, možda neki gušći i masniji jogurt, u nekoj manjoj količini da ne bude previše retka masa. Pretpostavljam da je funkcija pavlake da bolje poveže sastojke. Javite kakve su kad ih napravite! Srdačan pozdrav!

 6. D. K.

  Čestitam, gospođo Petrović! Tek pre par dana jela takve šnicle, ali gotove, iz police supermarketa, sviđa mi se i zanimalo me je kako se prave 🙂 Ali, molim vas, zašto dodamo kiselu pavlaku i šta možemo koristiti umesto toga jer mi ovde to nemamo i procedura da pravim sama traje. Hvala! Pametan recept!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike