U trendu

Greške u kuhinji koje verovatno pravite postaće prošlost

Nažalost, za većinu stvari verovatno ni ne znate da ih radite pogrešno. Ali bez brige – u nastavku pročitajte koje su najčešće kuhinjske greške koje možda pravite i kojim jednostavnim trikovima ih možete ispraviti.

Čuvanje začinskog bilja

Ako začinsko bilje poput bosiljka, peršuna i korijandera držite u plastičnoj kesici u kojoj ste ih i kupili, zapravo ubrzavate vreme koje je potrebno da vaši začini omekšaju i istrunu. Nakon što ste kupovno bilje isprali pod mlazom vode, osušite ga i odložite u staklenu posudu u koju ste prethodno dodali malo vode (baš poput buketa cveća). Bosiljak bi svakako trebalo da držite izvan frižidera kako bi sprečili da poprimi crnu boju, ali ostali začini su sigurni u frižideru dok god ih nežno prekrijete plastičnom kesom.

Čuvanje hrane u konzervama

Kada otvorite konzervu pasulja deo će uvek ostati zalepljen za dno i jedini način da dođete do njega je korišćenje kašike ili drugih kuhinjskih pomagala. Ali ako konzerve držite naopačke sav sadržaj će se skupiti na poklopcu, a kada otvorite konzervu sve će bez problema ispasti iz konzerve.

Otvaranje banana

Ako bananu otvarate od vrha prema dole, radite to na pogrešan način! Većinu vremena ova metoda deluje, ali povremeno ćete naići na tvrdoglavu bananu koja ne želi da se otvori, pa ćete ovom metodom samo uništiti njen kraj. Uostalom, zanimljiva činjenica je da majmuni gule banane od dna prema vrhu, a budući da su oni stručnjaci kada je reč o bananama možda bi ovaj put trebalo da koristite njihovu metodu.

Cepanje aluminijumske folije

Koliko vam je poznata sledeća situacija – želite da otcepite komad aluminijumske folije ali rolna je „oživela“, otkotrljala se i nastao je pravi haos u vašoj kuhinji! Međutim, ako malo proučite kutiju videćete kako na njoj postoje urezi namenjeni upravo cepanju folije. Na ovaj način kutija će zadržati rolnu aluminijumske folije, a vi ćete moći otkinuti tačno onoliko koliko vam treba.

Čišćenje mikrotalasne

Većina ljudi bi verovatno radije posetila zubara nego očistila unutrašnjost svoje mikrotalasne. Ako se pronalazite u ovom opisu, možete sebi olakšati život tako što ćete u mikrotalasnu staviti natopljen sunđer, a zatim je upalite na jedan minut. Vlaga koja će za to vreme isparavati natopiće zagorelu prljavštinu koju ćete zatim lakše moći da obrišete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.