U trendu

Kuvari tvrde da ceo život pogrešno razbijamo jaja: Evo kako to oni rade!

Kada pripremate nešto sa jajima, sigurno ga i vi razbijete o ivicu posude koju ste namenili za mućenje – i tu grešite! Bar tako tvrde kulinarski stručnjaci, koji dnevno razbiju na stotine jaja, pripremajući ukusna jela.

Naime, kulinarski stručnjaci kažu da se ovim načinom razbijanja jaja izlažete rizuku da u sebe, kroz jelo, unesete i ljuske jajeta. Jer, garantovano će se dogoditi da se u posudi nađu mikroskopski ostaci ljuske koji će završiti u vašem organizmu.

Umesto toga, kažu stručnjaci, jaja obavezno treba razbijati o ravnu površinu, recimo o sto, jer tako neće biti pritiska na ljusku da se uvije ka unutra, što se dešava kada jaje razbijate o činiju, pa je rizik da delići ljuske završe u jelu gotovo nikakav.

Dakle, iako  nama logično deluje da će se lakše i brže razbiti ako ga udarimo o neku ivicu, to svakako nosi posledice za sobom.

Inače, komentari na ovaj savet su prilično raznoliki. Od onh kojima se ovaj način dopada, pa sve do onih koji smatraju da ljuske jajeta i nisu toliko otrovne i ne žele da menjaju svoj način razbijanja, jer tako rade tokom celog svog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar