Izdvajamo

 • TV stanice

Utorak, 11. maj 2021. 15:29

Pregled filmova za 11. maj 2021.

RATNE IGRE (Wargames) - Red TV (Pink 2), 12.25

Dejvid Lajtman je srednjoškolac koji ne voli da uči i ima loše ocene. Ali zato ima svoj način kako da ih falsifikuje. On je pravi kompjuterski genije i za njega je šala ući u školski informatički program i jedinice pretvoriti barem u trojke. Zahvaljujući toj sposobnosti privući će i školsku drugaricu Dženifer. Istovremeno u Kristalnoj palati najveći američki vojni i informatički stručnjaci s ponosom pokazuju kompjuter koji je tako pametan da može predvideti sve mogućnosti u budućem eventualnom svetskom ratu i preduzeti ono što treba da bi postigao pobedu. Kompjuter uvek igra do pobede i nikada ne odustaje. Pokušavajući da odabere igru koju će igrati, Dejv ulazi u sistem kompjutera, a iz ponude igara - od krstića-kružića do globalnog nuklearnog rata - on bira ovu poslednju. Na svoje zaprepaštenje isti dan u televizijskim vestima čuje da je zemlja u pripravnosti i da je dat znak za uzbunu, jer su sovjetske nuklearne rakete usmerene prema Sjedinjenim Državama. Odmah shvati da se dogodilo nešto što nije planirao i pokuša izaći iz igre koju je započeo, ali kompjuter više ne može prekinuti igru...

Ovo je bio jedan od prvih filmova o hakerima i moćnoj informatičkoj inteligenciji koja može biti opasna ako se otme kontroli. Bio je veliki hit u bioskopima, a osvojio je nagradu Saturn za režiju i bio nominovan za Oskara za kameru, zvuk i scenario.

Režija: Džon Badam. Igraju: Metju Broderik, Ali Šidi, Dabni Koleman, Džon Vud, Bari Korbin...

OSEKA - RTS 1, 13.25

Zabačeno selo u Srbiji 1941. godine. Kroz sudbine seoskih žitelja reflektuju se strahote i apsurdnost ratnih zbivanja. Epilog se dešava u Valjevu 1944.

Nagon za osvetom dovodi do surovog obračuna između dva čoveka ideološka protivnika koji su nekad bili prijatelji i komšije.

Režija: Vladimir Pavlović. Igraju: Dragomir Bojanić Gidra, Bata Živojinović, Renata Frajskori, Voja Mirić...

RECI BILO ŠTA (Say Anything...) - Red TV (Pink 2), 14.25.00

U ovoj dirljivoj priči o prvoj ljubavi, Lojd, večiti optimista, pokušava da osvoji srce Dajane, nedodirljive i ambiciozne lepotice iz srednje škole. Niko nije više iznenađen od njega kada mu ona uzvrati ljubav. Ali, Dajanin posesivni razvedeni otac se tome žestoko protivi i biće potrebno mnogo više od snage ljubavi da bi se u tome pobedilo.

Režija: Kameron Krou. Igraju: Džon Kjuzak, Ijon Skaj i Džon Mahoni.

ROKENROLA (RocknRolla)- Prva plus, 15.00

Mafijaš starog kova, Leni, zna koje točkove mora da podmaže, zna da svoju šapu mora imati na svakom birokrati, brokeru ili gangsteru. Samo jednim pozivom Leni može da učini da crvena traka nestane. Ali, kako mu to njegova desna ruka, Arči govori, u Londonu se vremena menjaju, jer krupni mafijaši sa Istoka, gladni kriminalci sa ulice i svi između, rade sve da promene pravila trgovine i kriminala.

Režija: Gaj Riči. Igraju: Džerard Batler, Tom Viliknson, Tendi Njuton, Mark Strong, Idris Elba...

BEKSTVO U ZORU (Rescue Dawn) - Cinestar Action, 15.40

Diter Dengler je maštao o tome da leti još od svog detinjstva u Nemačkoj za vreme rata, i zato se dobrovoljno prijavio da postane mornarički pilot nakon što se njegova porodica preselila u Ameriku. Jedino mesto na kojem je želeo da bude je nebo, ali sada mu je oboren avion na njegovoj prvoj tajnoj misiji iznad Laosa. Zarobljen u neprohodnoj džungli, daleko od komande snaga SAD, Danglera ubrzo zarobljavaju zloglasni i opasni vojnici Patet Lao-a. Iako je brzo shvatio da se nalazi u vrlo zastrašujućoj i osetljivoj situaciji, odbija da popusti i jedan pedalj.

Nakon početnog šoka, odveden je u mali logor za zarobljenike u Laosu, gde susreće dva američka vojnika koja su u zatočeništvu dve izluđujuće godine, obojica gotovo slomljenog duha. Dvejn može samo da predloži da ćute kako bi ih ostavili u životu, dok jedva pri zdravoj svesti "Džin od Judžin" tvrdi kako će svakog trenutka biti oslobođeni. Ali Dengler nema nameru da se zadržava u ovoj noćnoj mori od logora, tako da počinje da smišlja plan za bekstvo koji će njegove saputnike zarobljenike iznenaditi svojom smelošću i lukavošću.

Dengler čak i ne zna gde je - ali sa sigurnošću zna da ne sme da prestane da se bori za život. Dok se probija kroz džunglu, njegov put se neće prekidati iako ide od bratskih veza do ivice očajanja, čineći ga tako jednim od najfantastičnijih bekstava u modernoj istoriji.

Režija: Verner Hercog. Igraju: Kristijan Bejl, Stiv Zan, Džeremi Dejvis, Maršal Bel, Fransoa Šo...

OTMICA - Cinestar Action, 18.00

Kad nađe svoju fotografiju iz detinjstva na stranici s nestalim osobama, mladi Nejtan Harper počinje da otkriva istinu o svom životu i nesvesno biva uvučen u svet tajne špijunaže... Otkad se seća, srednjoškolca Nejtana Harpera morio je neugodan osećaj da živi tuđ život. Kada nabasa na svoju sliku iz ranog detinjstva na stranici s nestalim osobama, svi se Nejtanovi najcrnji strahovi ostvaruju: shvati da njegovi roditelji nisu njegovi i da mu je život laž, brižno izrađena kako bi prikrila nešto tajanstvenije i opasnije nego što je ikad slutio. Upravo kad počne sklapati deliće svog pravog identiteta, na Nejtana se nameri tim obučenih ubica, a sa agentom CIA-e Burtonom na svom tragu, prisiljen je da se da u beg sa jedinom osobom kojoj veruje, svojom komšinicom Karen u koju je godinama zaljubljen. Svaka sekunda je važna dok Nejtan i Karen beže pred vojskom ubica i saveznih agenata. Ali kad mu se protivnici približe, Nejtan shvata da će preživeti i rešiti tajnu o svom biološkom ocu jedino ako prestane bežati i uzme stvari u svoje ruke.

Režija: Džon Singlton. Igraju: Tejlor Lotner, Lili Kolins, Alfred Molina...

BUĐENJA - 1000, 18.30

Pacijenti doktora Leonarda su u komi. On sve svoje napore ulaže u pronalazak leka. Kada pronađe čudotvornu formulu za lek testira ga na jednom od pacijenata. Ovaj se ubrzo nakon buđenja iz kome uključuje u normalan život, međutim, lek nije savršen, što znači da ni potpuni povratak u život nije moguć....

Režija: Peni Maršal. Igraju: Robert de Niro, Robin Vilijams...

ŽRTVA LJUBAVI - Prva plus, 20.00

U TV trileru "Žrtva ljubavi" iz 2007. godine, Džek je nepravedno optužen za ubistvo, pa ga bacaju u haps koji vodi beskrupulozni Tom, upravnik s političkim ambicijama. On manipuliše svima - od supruge, preko savetnika i ljubavnice, do zatvorenika i glasača, sve vreme održavajući fasadu sa grafitom "Ja sam divan momak". Kada primeti da se Džek zagrejao za njegovu zapostavljenu ženu Melani, Tom će pokušati da ga primora na nešto što ovaj ne želi. Rezultat - Džek će kidnapovati Melani, a dok ih policija juri širom države, otkriće joj i razlog zašto je to uradio.

Režija: Ričard Roj. Igraju: Endru Voker, Sara Vinter, Erik Breker, Karl Marot, Elen Dabin...

TAJNA PODMORNICE K-19 - B92, 21.00

Godine 1961. dve svetske supersile, Sjedinjene Američke Države i Sovjestki Savez, vode opasnu trku u naoružanju. Amerikanci raspolažu i nuklearnim podmornicama u čijem su dometu Moskva i Lenjingrad. Kako bi uspostavio ravnotežu, sovjetski vojno-politički vrh ubrzano priprema porinuće nuklearne podmornice nazvane K-19. U tehničkom pogledu podmornica još uvek nije spremna. Glavni čovek, kapetan Mihail Polenin, upozorava nadležne da ne požuruju porinuće.

Zanemarivši njegova upozorenja, vojni vrh, na čelu s maršalom Zelencovim, postavlja novog zapovednika podmornice Alekseja Vostrikova dodelivšii mu Polenina za zamenika. Premda se u početku čini da je Polenin preterao s upozorenjima, problemi s reaktorom dovede posadu u situaciju da od njihove sposobnosti i prisebnosti zavisi svetski mir. Film je ekranizacija stvarnih događaja iz 1961. godine koja su izašla na videlo tek dvadeset osam godina kasnije.

Režija: Katrin Bigelou. Igraju: Harison Ford, Lijam Nison, Piter Sarsgard...

PRAVILA ULICA - Prva plus, 22.00

Bruklin, 1985. godine. Sa svetom mafije u pozadini, trojica starih prijatelja bore se sa pitanjima ljubavi, gubitka i vernosti. Šarmantni i dovitljivi Majk planira studije prava na prestižnom univerzitetu.

Štedljiv i simpatičan Bobi želi da se ušuška u život poštara i oženjenog čoveka. Uobražen i žilav Karmajn samo želi da se priključi mafiji. Prijatelji iz detinjstva, trojica dečaka odrastu u senci njujorške mafije 1980-ih. Kada potres u porodici Gambino okrene njihov život naopačke, prijateljstvo je podvrgnuto testu i učvršćeno u tragediji...

Režija: Majkl Korente. Igraju: Alek Boldvin, Skot Kan, Džeri Ferara, Mina Suvari...

PRIJATELJICE PUNE LOVE (Friends With Money, 2006.) - RTS 1, 22.05

Film "Prijateljice pune love" prikazuje promenljive odnose između četiri žene koje se druže celog života. Pošto ulaze u sredovečnu fazu života, njihovo prijateljstvo je na probi zbog sve veće nejednakosti u pojedinačnom osećaju finansijskog komfora. Tri bogate drugarice, Freni (Džoan Kjusak), Džejn (Franses Makdormand) i Kristin (Ketrin Kiner), dele zabrinutost za Oliviju (Dženifer Aniston), koja ne uspeva da sastavi kraj s krajem ni da održi vezu - bar prema njihovom shvatanju stvari.

Ali njihovo grupno istraživanje izvlači na videlo sumnje i nedoumice koje one same gaje u pogledu svojih brakova i karijera. Konačno, Olivija pronalazi stabilnost na neočekivanom mestu, ali njenu sreću kvari surova stvarnost iznenada rasturenih života njenih drugarica. Rezultat je bolno i komično ispitivanje savremenog života koji je istovremeno brutalno iskren i uzvišen.

Režija: Nikol Holofcener. Igraju: Dženifer Eniston, Ketrin Kiner, Džoan Kjuzak, Frensis MekDormand...

HENRI I DŽUN - Red TV (Pink 2), 23.00

Anais Nin pokušava da završi svoju prvu knjigu. Ona je veoma seksualno radoznala, a njen muž ne zadovoljava njene potrebe. Anais upoznaje Henrija Milera, američkog pisca koji je zainteresovan za književnost i eros isto koliko i ona...

Režija: Filip Kaufman. Igraju: Marija de Medeiros, Fred Vard, Uma Turman...

ZAKLETVA - 1000, 23.10

Poslednjeg dana službe šerif iz Nevade Džeri Blek (Džek Nikolson) zaklinje se će rešiti slučaj brutalno ubijene i silovane devojčice, koji je preuzeo noć pred odlazak u penziju. Džeri ne veruje da je policija uhapsila pravog čoveka; otkriva da je to treći takav slučaj u bliskoj prošlosti, u kome je stradala lepa plava devojčica, koja je uz to i sitna za svoj uzrast. Džef obećava majci žrtve da će pronaći ubicu i kupuje staru benzinsku pumpu u brdima gde su zločini počinjeni. I posle odlaska u penziju, kao stari vuk samotnjak, nastavlja svoju istragu i ubrzo dolazi do zanimljivih otkrića...

Igraju: Džek Nikolson, Patriša Klarkson, Miki Rurki, Sem Šepard...

PRITAJENO ZLO: APOKALIPSA - Fox Movies, 23.20

Zombiji vrebaju sa svih strana. Alis je bila podvrgnuta biogenetskom eksperimentu, tako da je genetski izmenjena i poseduje nadljudsku snagu, čula i veštine. Pitanje je da li će joj to sve biti dovoljno da preživi.

Alis je jedna od svega nekoliko preživelih posle epidemije smrtonosnog laboratorijskog virusa.

Rakun Siti je opustošen i smrtonosan. Zombiji vrebaju sa svih strana. Alis je bila podvrgnuta biogenetskom eksperimentu, tako da je genetski izmenjena, i poseduje nadljudsku snagu, čula i veštine. Pitanje je da li će joj to sve biti dovoljno da preživi. Za početak, moraće da udruži snage sa Žil, donedavno pripadnicom posebne policijske Specijalne taktičke i spasilačke jedinice (S.T.A.R.S.) korporacije Umbrela, koja takođe pokušava da preživi ali i pobegne iz grada koji ubrzano postaje grad mrtvac.

Režija: Aleksander Vit. Igraju: Mila Jovović, Majk Els, Tomas Krečman, Džered Haris, Oded Fer...

NIJE LAKO BITI MAMA - Prva, 00.10

Eliza je nekadašnji romanopisac koja se pretvorila u mamu sa svojim blog sajtom "Bjornov identitet". Film prikazuje jedan dan u Elizinom životu koji ju je gurnuo gotovo preko ivice, počev od priprema za proslavu šestog rođendana njene kćeri, preko brige o sinu u pelenama, do debatnih rasprava sa diktatorski nastrojenim majkama na dečijem igralištu.

Povrh svega toga, Eliza je odlučila da učestvuje na konkursu koji je pokrenuo ugledni časopis za roditelje. Sve što mora da uradi je da napiše 500 reči kao odgovor na varljivo jednostavno pitanje: "Šta majčinstvo znači meni?" Pokušavajući da do kraja večeri svoje misli pretoči u reči koje neće zvučati kao "tekst za lošu reklamu", Eliza će ponovo otkriti svoj sopstveni glas i shvatiti šta je to što joj je zaista važno u životu.

Režija: Ketrin Dikman. Igraju: Uma Turman, Entoni Edvards, Mimi Drajver...


Televizije zadržavaju pravo na izmenu programa. TV program se ažurira svakog jutra.

 
Program po danima

 • utorak, 4.05.
 • sreda, 5.05.
 • četvrtak, 6.05.
 • petak, 7.05.
 • subota, 8.05.
 • nedelja, 9.05.
 • ponedeljak, 10.05.
 • utorak, 11.05.
 • sreda, 12.05.

Pregled

 • Filmovi
 • Sadržaj filmova
 • Serije
 • Sport
 • Dečji program
 • Crtani filmovi
 • Dokumentarni program
 • Muzički program
 • Kvizovi
 • Vesti

Domaći kanali

 • Arenasport 1
 • Arenasport 2
 • Arenasport 3
 • Arenasport 4
 • B92
 • BK
 • Vojvodina 1
 • Vojvodina 2
 • Grand
 • Kopernikus
 • Most
 • N1
 • Naša
 • Nova S
 • Nova sport
 • Palma plus
 • Pink
 • Pink 2
 • Pink 3
 • Pink kids
 • Pink family
 • Prva
 • Prva kick
 • Prva plus
 • RTS 1
 • RTS 2
 • RTS 3
 • RTS svet
 • Sinemanija
 • SOS
 • Sport klub 1
 • Sport klub 2
 • Sport klub 3
 • Studio B
 • Ultra
 • Hepi

Inostrani kanali

 • 1000
 • AMC
 • Animal Planet
 • AXN
 • BN
 • Cartoon Network
 • Cinemax
 • Cinemax 2
 • Cinestar
 • Cinestar Action & Thriller
 • CNN
 • Discovery
 • Diva
 • Eurosport
 • Eurosport 2
 • Explorer
 • Fox
 • Fox Crime
 • Fox Life
 • Fox Movies
 • MTV Adria
 • National Geographic
 • OBN
 • Republika Srpska
 • RTCG
 • TLC
 • Travel Channel
 • Sci-Fi
 • VH1
 • HBO
 • HBO 2
 • HBO 3
 • History
 • HRT 1
 • HRT 2
Početna strana | Forum | Rečnik | Igre | Pričaonica | Pregled sadržaja
O Krstarici | Uslovi | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt

Copyright © Krstarica 1999-2021. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.