Izdvajamo

 • TV stanice

četvrtak, 28. maj 2020. 06:59

Pregled filmova za 28. maj 2020.

ŽIVOT JE MASOVNA POJAVA - RTS 1, 13.45

Glavni likovi u filmu su dva prijatelja, Adio i Ostoja, koji maštaju o boljem životu i begu od monotonog života u inostranstvo. Ali pošto je u životu sve obratno, svet osvaja njih.

Adio odlazi i luta iz mesta u mesto, a Ostoja, pored stalne želje da otputuje, opstaje.

Njih dvojica su zapravo psihološki jedan čovek: jedan veliki lažov koji svesno ostaje da živi u zabludi, jer mu se čini da je realan život bez te zablude mnogo manje privlačan. Kao i život, koji je masovna pojava, film je pun veselih i tužnih situacija iskričavih obrta, neobuzdanih ludovanja protkanih poezijom.

Režija: Mirza Idrizović. Igraju: Boris Dvornik, Dragomir Čumić, Pavle Vuisić...

PAKLENE ULICE 3: TRKA KROZ TOKIO - Prva plus, 15.00

Ako volite brzu vožnju, ovo je film za vas. Maksimalna brzina, najjača čudovišta puteva. Šon Bosvel je dete razvedenih roditelja. Još uvek nesiguran gde pripada i šta želi od života, on je siguran samo u jednu stvar - moćni, brzi automobili su njegova ljubav. On sve svoje napore ulaže u ilegalno brze vožnje na žestokim putevima Amerike.

Međutim, kada ga policija privede zbog prekoračenja brzine, ostavljaju mu sužen izbor. Šon će morati ili da ode pravo u zatvor ili da se preseli kod svog oca koji je vojni službenik i živi u Japanu. Iako Šon nema želju da promeni svoje prebivalište, bira da ode kod oca. U novu sredinu se teško uklapa, sve dok ne upozna Tvinkija, koji je takođe ljubitelj brzine. On ga uvodi u lokalne trke, pa se Šon vraća svom starom načinu života. Iz nepromišljenosti, Šon izaziva prvaka brze vožnje i člana Jakuze, pa ulazi u potpuno novi stil trka, koji je mnogo opasnije nego što je mogao i da zamisli.

”Paklene ulice” je filmski serijal za kojim je poludeo muški svet početkom 2000.-ih godina. Pun dinamike i dobrih automobila, on je ostvario dečački san celog muškog roda. Ipak, ne može se reći ni da je lepši pol ostao zapostavljen. Uvek začinjen dobrom ljubavnom pričom, on je uspeo da privuče pažnju širokih masa.

Režija: Džastin Lin. Igraju: Lukas Blek, Zakeri Taj Brajan, Šad Mos...

UPOZNAĆEŠ VISOKOG, CRNOG MUŠKARCA - Cinestar, 16.55

S naslovom preuzetim iz proročanstva kojim se gatare služe da bi namamile svoj plen, film "Upoznaćeš visokog, crnog muškarca" na ciničan način ilustruje kako iluzije ljude vrlo lako mogu učiniti budalama.

Film prikazuje dva bračna para - Alfija (Entoni Hopkins) i Helenu (Džema Džouns) i njihovu ćerku Sali (Naomi Vots) i njenog muža Roja (Džoš Brolin) - dok ih strasti i ambicije vode u nevolje i pravo ludilo. Kada Alfi napusti Helenu da bi oživeo svoju izgubljenu mladost s bezbrižnom prostitutkom Čarmejn, Helena doslovno gubi razum i svoj život predaje ludim savetima gatare šarlatanke.

Nesrećna u braku, Sali se zaljubljuje u zgodnog šefa i vlasnika umetničke galerije Grega, a Roja, romanopisca koji nestrpljivo očekuje reakciju na svoj najnoviji rukopis, opčini Dija, tajanstvena žena koju ugleda kroz prozor.

Režija: Vudi Alen. Igraju: Entoni Hopkins, Džema Džouns, Džoš Brolin, Naomi Vots,Antonio Banderas...

VODENI SVET (WATERWORLD) - 1000, 18.15

Negde u apokaliptičnoj budućnosti, zbog globalnog otopljavanja, led sa Artika i Antarktika se potpuno istopio. Kopno više ne postoji. Ljudska vrsta se bori za opstanak na trošnim splavovima i privremenim plutajućim gradovima nazvanim atoli. Međutim, neki još uvek veruju u legendu o mitskom mestu koje nazivaju "Suva Zemlja". Mornar je jedan od ljudi koji su preživeli zahvaljujući tome što su razvili škrge. On živi na brodu, na kome uzgaja dragocenu stabljiku paradajza. Pokušava da proda svoju biljku i parče zemlje stanovnicima veštačkog naselja koje je napravljeno od industrijskog otpada.

Međutim, kada otkriju da je Mornar mutant koji ima škrge, ostrvljani ga hapse. Međutim, ostrvo napada grupa odmetnika, predvođena Đakonom. Mornar uspeva da pobegne, zajedno sa Helen i njenom kćerkom Enolom. Odmetnici nastavljaju svoje napade i u jednom trenutku otimaju Enolu. Kada se Enola vrati, ona na svojim leđima ima istetoviranu mapu koja vodi do “Suve Zemlje”, poslednjeg nepotopljenog utočišta na Zemlji…

Sve do pojave "Titanika“, sa budžetom od 235 miliona dolara, film “Vodeni svet” bio je najskuplji filmski projekt ikada snimljen.

Režija: Kevin Rejnolds. Igraju: Kevin Kostner, Denis Hoper, Džin Trplhorn...

PETI ELEMENT (The Fifth Element) - Cinestar Action, 20.00

Lik Beson je već tokom snimanja filma "Peti element" (1997) obezbedio svom delu oznaku medijskog fenomena opštih razmera. Najpre, reč je o najskupljem francuskom i evropskom filmu svoh vremena (ukupno dvadesetak miliona dolara). I potom, u jeku pojačane kampanje francuske kulturne politike protiv "američkog kulturnog imperijalizma" i pozitivne borbe za evropske kulturne entitete i identitete, Beson je načinio film na engleskom, sa najbitnijim lokacijama (Njujork) i stripovsko-medijskim referencama koje potiču iz zemlje najvećih filmskih snova.

Beson je u svojoj filmografiji zabeležio dva izuzetna žanrovska pogotka, krimi-priče "Nikita" i "Profesionalac" na kojima su mu mogli pozavideti najveći asovi na holivudskom rediteljskom nebu.

Brus Vilis igra njujorškog taksistu futurističkog smera sa očekivanim šarmom i uz nekoliko vrsnih replika. Lilu je čudno, androgeno stvorenje (zapanjujuće dobra Mila Jovović), sa naknadno otkrivenom seksipilnošću. Oni bi trebalo da otkriju četiri drevna elementa: zemlju, vodu, vazduh i vatru. Na tom putu se moraju izboriti sa brojnim preprekama da bi četiri kamena postavili oko misterioznog petog elementa i tako svet zaštitili od užasa. < P ALIGN=JUSTIFY> Režija: Lik Beson. Igraju: Brus Vilis, Mila Jovović, Geri Oldman...

PONOĆNI SPECIJAL - Pink 2, 20.00

Naučno-fantastičnim trilerom "Ponoćni specijal", scenarista i reditelj Džef Nikols još jednom dokazuje da je jedan od najizražajnijih pripovedača našeg vremena. Provokativni film koji prkosi žanrovskim okvirima, podjednako paranormalan koliko i izuzetno human, govori o ocu Roju (Majkl Šenon), koji želi da zaštiti sina Altona (Džejden Liberer), dečaka sa misterioznim moćima, koje čak ni Roj ne razume. Ono što počinje kao bekstvo od religioznih ekstremista i lokalnih vlasti ubrzo prerasta u sveopštu poteru u kojoj učestvuju najviši vladini zvaničnici. Rizikujući sve, Roj se obavezuje da će po svaku cenu pomoći Altonu da pronađe sopstvenu svrhu, u priči koja vodi publiku na opasno putovanje od Teksasa do obale Floride, istražujući veze ljubavi i poverenja i prirode vere.

Režija: Džef Nikols: Igraju: Majkl Šenon, Džejden Liberer...

PAKLENA VOŽNJA (Hell Ride) - Prva plus, 20.00

Pistolero, vođa bande ozloglašenih bajkera pod imenom Viktors, zajedno sa dvojicom prijatelja, sprema osvetu! Ubijena je njegova devojka Čiroki Kusumi, a iza ubistva stoji supranička banda 666, koju predvode Bili Vings i Deuš. Na paklenom putu osvete, trojica Viktorsa se suočavaju sa brojnim izazovima. A onda ostatak Viktorsa, zbog problematičnog ponašanja Pistolera, počinje da dovodi u pitanje njegovu posvećenost i želju za osvetom. Sve se dodatno komplikuje kada misteriozni Komanče otkrije pikantne detalje iz Pistolerove prošlosti… U filmu se u sporednoj ulozi pojavljuje srpska glumica Maja Mandžuka.

Režija: Leri Bišop. Igraju: Erik Balfor, Leri Bišop, Majkl Medsen, Denis Hoper...

GOSFORD PARK (Gosford Park) - B92, 21.00

Novembar je 1932. Ser Vilijam Mek Kordl i njegova supruga ledi Silvija okupili su svoje rođake i prijatelje za vikend u svom veličanstvenom letnjikovcu u Gosford Parku. Među gostima bila je kontesa, heroj iz prvog Svetskog rata, Ivor Novelo miljenik britanskog džet seta, kao i američki filmski producent Čarli Čen. Dok se društvo zabavlja u luksuznim salonima, njihova posluga provodi vreme u zadimljenim hodnicima i kuhinjama. Ali nije sve tako kako izgleda: ni među zvanicama koje uživaju, niti među poslugom. Postajemo svedoci niza interesantnih događaja koji kulminiraju sa jednim ubistvom… ili možda sa dva… Čaj u četiri. Večera u osam. Ubistvo u ponoć.

Režija: Robert Altman. Igraju: Megi Smit, Helen Miren, Majkl Gambon, Kristin Skot Tomas, Rajan Filip, Kamila Raterford...

SPEKTRA (Spectre) - Prva, 21.50

Tajanstvena poruka iz njegove prošlosti poslaće tajnog agenta 007 u misiju u Meksiko, a potom i u Rim gde će upoznati Luciju Skiaru, prelepu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. (Spectre, 2015)

Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje zlokobne organizacije poznate pod imenom Spektra. U međuvremenu u Londonu, Maks Denbih - novi direktor sektora za nacionalnu bezbednost, istražuje Bondove ranije zadatke i traži razloge zbog čega je MI6, kog vodi M uopšte potreban.

Agent 007 tajno zatraži pomoć, kako bi pronašao Medlin Svan, ćerku njegovog neprijatelja kod kojeg se nalazi trag koji vodi do otkrivanja Spektre. Kao ćerka ubice, Medlin razume Bonda više od bilo koga drugog.

Kako se on približava srcu Spektre uskoro saznaje za zastrašujuću povezanost između sebe i neprijatelja kog sve vreme pokušava da pronađe. Poslednji put u ulozi Džejmsa Bonda našao se fenomenalni Danijel Krejg, dok je uloga glavnog negativca poverena dobitniku prestižne nagrade Oskar Kristofu Valcu.

Režija: Sem Mendez. Igraju: Monika Beluči, Rejf Fajns, Naomi Haris, Endrju Skot i mnogi drugi.

BELKANTO (Bel Canto, 2018) - RTS 2, 21.55

Čuveni sopran odlazi u južnoameričku državu s vojnom diktaturom da održi koncert na privatnoj zabavi bogatog japanskog industrijalca. (Bel Canto, 2018)

Taman kad je počelo bleštavo okupljanje diplomata i političara, dvorac preuzima pobunjenička gerilska grupa koja traži oslobađanje svojih zatvorenih drugova. Pretnje su izrečene, životi su izgubljeni, napeti pregovori su u toku i sledi mesec dana tapkanja u mestu.

Taoci i pobunjenici govore različitim jezicima pa su primorani da nađu način da komuniciraju. Muzika, pogotovo božanstvene arije koje izvodi Džulijanin lik, ptica pevačica u zarobljeništvu, rasplamsava zajednički osećaj za prijateljstvo pa čak i ljubav, ujedinjujući nespojive cimere dok sklapaju neobične veze, prevazilaze međusobne razlike i otkrivaju zajedničku humanost.

Režija: Pol Veic. Igraju: Džulijan Mur, Ken Vatanabe, Maria Mersedes Koroj, Sebastijan Koh...

PAKLENE ULICE 4 (Fast & furious) - Prva, 22.00

Vin Dizel i Pol Voker ponovo se udružuju u konačnom poglavlju brzog filma – Paklene ulice. Vraćaju se na ulice, gde je sve i počelo, i ponovo se nalaze s Mišel Rodrigez i Džordanom Bruster da zajedno uništavaju nabudžene i egzotične automobile širom Los Anđelesa i kroz meksičke pustinje, u ovom visokooktanskom akcionom trileru.

Kada ih kriminal vrati u L. A., begunac i bivši robijaš Dom Toreto (Dizel) oživljava svoje razmirice sa agentom Brajanom O’Konerom (Voker). Ali pošto se suočavaju sa zajedničkim neprijateljem, sociopatom i narko bosom koji u SAD uvozi smrtonosni proizvod, Dom i Brajan moraju da počnu da veruju jedan drugom, ne bi li ga nadvladali. Od otmice konvoja u planinskim predelima Dominikanske Republike do podzemnih tunela ispod meksičke pustinje, njih dvojica će pronaći najbolji način da se osvete: Pomerajući granice mogućeg za volanom.

Režija: Džastin Lin. Igraju: Vin Dizel, Pol Voker. Mišel Rodrigez...

PLANETA TAME (Pitch Black) - 1000, 22.55

Kad svemirski brod doživi havariju zbog meteorske kiše, spušta se na napuštenu pustinjsku planetu. Među nekolicinom preživelih je i okoreli hladnokrvni ubica Ridik. Nakon što pronađu napušteno postrojenje i vodu, posadi se čini da jedina opasnost na planeti sa tri sunca i bez noći preti od Ridika. Međutim, uskoro otkrivaju da pod zemljom žive opasna čudovišta koja ne izlaze na svetlo. U isto vreme saznaju da će uskoro sva tri sunca da se pomrače, zbog čega će planeta, nekoliko dana biti u potpunom mraku. Kada shvate da će uskoro postati lovina čudovištima iz podzemlja pomoć traže od Ridika...

Režija: Dejvid Tvohi. Igraju: Vin Dizel, Rada Mičel, Kol Hauzer...

NAPAD NA POLICIJSKU STANICU BROJ 13 - Fox Movies, 23.05

U trošnu policijsku stanicu 13 u Klivlendu, došao je mafijaš Nikolas Zambrano (Lorens Fišburn). Njegov dolazak privukao je pažnju pojedinaca sa svih strana zakona, a ono što sledi zadaće policajcu Džejku Roniku (Itan Houk) mnogo poteškoća. Policajce i zatvorenike ove stanice očekuje duga noć u kojoj će na sve načine pokušati da spasu svoje živote od nemilosrdne bande odlučne da se domogne Zambrana. Uz to i snežna oluja dodatno otežava stvari, jer policijska stanica postaje izolovana, bez mogućnosti da im neko u skorije vreme priskoči u pomoć...

Film Napad na policijsku stanicu broj 13 (Assault on Precinct 13/ 2005.) režirao je Žan Fransoa-Riše.

Režija: Žan-Fransoa Riše. Igraju: Lorens Fišburn, Itan Houk, Gabrijel Birn, Marija Belo, Džon Leguizamo...

DOBITNA KOMBINACIJA - Cinestar, 23.45

"Dobitna kombinacija" (2006) jeste komični triler koji nas vodi na turu kroz svet kriminala i osvete, gde ništa nije kao što izgleda. U Njujorku, slučaj zamenjenog identiteta vodi Slevina u središte obračuna između dvojice najžešćih mafijaških bosova. Slevin je stalno pod budnim okom nemilosrdnog detektiva Brikovskog, ali i ozloglašenog ubice Gudketa, i shvata da i sam mora da skuje genijalnu zaveru da bi se izvukao živ iz zbrke. Film je snimljen u nemačko-američkoj koprodukciji.

Režija: Pol Mekgigan. Igraju: Ben Kingsli, Morgan Frimen, Brus Vilis...

PTICE (Birds,The) - Prva, 01.20

Horor film iz 1963. godine, u kome se Alfred Hičkok majstorski poigrava sa ljudskim fobijama, mešajući elemente realizma i fantastike u jednom od svojih najcenjenijih dela.

Mič Brener je sudija iz San Franciska, koji živi sa majkom i sestrom Keti u starom stanu na jugu grada. Melani je devojka iz visokog društva, koju slučajno upoznaje i koja se zaljubljuje u njega. Svoju posesivnu majku i mlađu sestru Mič vodi na odmor, a Melani ga sledi. Poklanja mu dve ptičice, nakon čega je napada i povređuje galeb. Na proslavi rođendana kod Keti, goste zaprepašćuje jato agresivnih gavrana i galebova koji ih napadaju. Uskoro se ptice udružuju i u jatima napadaju sve stanovnike tog mesta, šireći paniku i osećaj nemoći. Inače ovo ostvarenje je debitovalo na festivalu u Kanu i bilo je nominovano za Oskara.

Režija: Alfred Hičkok. Igraju Rod Tejlor, Džesika Tendi, Tipi Hedren, Suzan Pleše, Veronika Kartrajt.


Televizije zadržavaju pravo na izmenu programa. TV program se ažurira svakog jutra.

 
Program po danima

 • četvrtak, 21.05.
 • petak, 22.05.
 • subota, 23.05.
 • nedelja, 24.05.
 • ponedeljak, 25.05.
 • utorak, 26.05.
 • sreda, 27.05.
 • četvrtak, 28.05.
 • petak, 29.05.

Pregled

 • Filmovi
 • Sadržaj filmova
 • Serije
 • Sport
 • Dečji program
 • Crtani filmovi
 • Dokumentarni program
 • Muzički program
 • Kvizovi
 • Vesti

Domaći kanali

 • Arenasport 1
 • Arenasport 2
 • Arenasport 3
 • Arenasport 4
 • B92
 • BK
 • Vojvodina 1
 • Vojvodina 2
 • Grand
 • Kopernikus
 • Most
 • N1
 • Naša
 • Nova S
 • Palma plus
 • Pink
 • Pink 2
 • Pink 3
 • Pink kids
 • Pink family
 • Prva
 • Prva kick
 • Prva plus
 • RTS 1
 • RTS 2
 • RTS 3
 • RTS svet
 • Sinemanija
 • SOS
 • Sport klub 1
 • Sport klub 2
 • Sport klub 3
 • Studio B
 • Ultra
 • Hepi

Inostrani kanali

 • 1000
 • AMC
 • Animal Planet
 • AXN
 • BN
 • Cartoon Network
 • Cinemax
 • Cinemax 2
 • Cinestar
 • Cinestar Action & Thriller
 • CNN
 • Discovery
 • Diva
 • Eurosport
 • Eurosport 2
 • Explorer
 • Fox
 • Fox Crime
 • Fox Life
 • Fox Movies
 • MTV Adria
 • National Geographic
 • OBN
 • Republika Srpska
 • RTCG
 • TLC
 • Travel Channel
 • Sci-Fi
 • VH1
 • HBO
 • HBO 2
 • HBO 3
 • History
 • HRT 1
 • HRT 2
Početna strana | Forum | Rečnik | Igre | Pričaonica | Pregled sadržaja
O Krstarici | Uslovi | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt

Copyright © Krstarica 1999-2020. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.