U trendu

A sad u napad: utvrđen tip leukemije od koje boluje poznati fudbaler (video)

Posle četiri dana u bolnici i detaljnih analiza, utvrđen je tip leukemije od koje boluje Siniša Mihajlović, prenose mediji.

Reč je o hroničnoj mijeloidnoj lukemiji ili CML. Ovaj tip leukemije javlja se kod ljudi u kasnoj životnoj dobi, tačnije posle 50. godine života.

Reč je o mutaciji u ćelijama, gde matična ćelija koštane srži stvara preveliki broj leukocita, odnosno belih krvnih zrnaca.

Svakako ohrabruju prve vesti da je bolest izlečiva, ali da sve zavisi ipak od MIhinog organizma.

Ono što je takođe zanimljivo jeste činjenica da Mihajlović ne odustaje od svog trenerskog posla u Bolonji i u svakodnevnom kontaktu je sa stručnim štabom ovog italijanskog velikana.

https://www.youtube.com/watch?v=tw5tyUuf4fg

Podsetimo, Mihajlović boluje od leukemije i neophodna mu je agresivna terapija.

Njegov dolazak u bolnicu „Sent Orsola“ u Bolonji bio je predviđen za utorak, ali se 50-godišnji Srbin iz Vukovara javio dan ranije, pa je hospitalizovan.

„Prilikom obraćanja javnosti u subotu je izjavio da jedva čeka da ode u bolnicu rekavši: ‘Što pre odem, pre ću da završim“, u saopštenju Mihinog kluba citiraju se njegove reči.

„Siniša Mihajlović je ponovo održao reč. U dogovoru sa lekarskom klupskom službom i doktorima u bolnici ‘Sent Orsola’, primljen je danas, umesto sutra, kako je prvobitno planirano“, pisalo je tada u saopštenju.

„U napad od ovog trenutka! Kao što je i obećao. A mi smo uz njega. Napred Siniša“, zaključuje se u saopštenju.

Niko još nije obelodanio kakvoj će „agresivnoj terapiji“ Mihajlović biti podvrgnut.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)