U trendu

ABA: Čvrsto verujemo da smo doneli pravu odluku

Uprava Jadranske lige saopštila je danas je posle analize kompletne situacije u evropskoj košarci čvrsto ubedjena da je donela pravu odluku da se prikloni takmičenjima Evrlige.

„Uzimajući u obzir vidjenja situacije svih umeĹĄanih, imperativ klubova ABA lige uvek je bila ĹĄansa da se plasira u najjače evropsko takmičenje. Vodjeni ovim motivima i interesima daljeg razvoja koĹĄarke u regionu, ABA je potpisala ugovor sa ECA, kao priortetnim evropskim takmičenjima“, navodi se u saopĹĄtenju lige.

Fiba Evropa suspendovala je u petak 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva, a postoji mogućnost i da se Fiba svet umeša u spor i zabrani učešće na Olimpijskim igrama svim nacionalnim savezima čiji klubovi igraju u takmičenjima ECA.

„Odluke skupĹĄtine ABA ne ugroĹžavaju slobodu izbora klubovima da učestvuju u drugim evropskim takmičenjima, dok god slede propozicije ABA. Kao i ranije, klubovi ABA će učiniti sve da ĹĄtite svoje interese i da stvore idealne uslove za razvoj svih koĹĄarkaĹĄkih subjekata u regionu, uzimajući u obzir interese reprezentacija“, navodi se u saopĹĄtenju.

ABA je pozvala sve strane da vode istim motivima, ocenivĹĄi da „klubovi predstavljaju osnovu koĹĄarkaĹĄkog razvoja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar