U trendu

Ako varaš, bićeš kažnjen – to je poruka

Svetski rekorder i višestruki olimpijski šampion Jusein Bolt rekao je da veruje da će suspenzija ruskih atletičara sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru uplašiti mnoge da čak i razmišljaju o dopingu.

„Ako varaš i ako ideš protiv pravila, bićeš kažnjen. To je poruka. Nadam se da će ovo uplašiti mnogo ljudi i poslati snažnu poruku“, rekao je Bolt novinarima u Londonu.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako potvrdio suspenziju Medjunarodne atletske federacije (IAAF).

Bolt nije želeo da posebno govori o ruskim atletičarima.

„Neću ja da komentarišem da li neka odluka ispravna ili ne. Tužan sam, ali postoje pravila. Da li mislim da ih je trebalo suspendovati? Nemam komentar. Pravila su pravila“, naveo je svetski rekorder.

Bolt bi upravo zbog dopinga svog sunarodnika Neste Kartera mogao da ostane bez zlatne medalje osvojene u štafeti 4×100 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

„To bi bilo razočaravajuće, ali šta ja mogu da uradim povodom toga? Kao što sam već rekao, postoje pravila“, rekao je Bolt.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar