U trendu

Ako živimo u strahu – to nije život, uznemiren sam, ali idem na Vimbldon

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je bio uznemiren kada je čuo za teroristički napad u Londonu, ali je naglasio da to neće promeniti njegove planove kada je u pitanju odlazak na Vimbldon, koji se održava od 3. do 16. jula u britanskoj prestonici.

„Kada sam čuo danas, očigledno sam bio uznemiren, kao i svi. Veoma je uznemirujuće da su jedan od najvećih gradova na svetu, najvažnijih gradova na svetu, neke od najpopularnijih lokacija u gradu, pogođeni terorističkim napadom“, rekao je Đoković posle pobede nad Špancem Albertom Ramosom-Vinolasom u osmini finala Rolan Garosa.

On je, međtim, naglasio da nije razmišljao da li treba da ide u London, preneo je AP.

„To može da se dogodi svuda. Ukoliko se dogodilo u Londonu, Parizu, Nici, može zaista da se desi svuda. Ako živimo u strahu, to nije život. Ukoliko je vaša sudbina da budete na nekom mestu u pogrešno vreme, mislim, to može svima da se dogodi, ne daj Bože“, rekao je Đoković, koji je trostruki osvajač Vimbldona.

Najmanje sedam ljudi je sinoć poginulo, a 48 povređeno u napadu na Londonskom mostu, koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima.

Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Londonu, objavila je novinska agencija koja podržava džihadiste Amak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.