Alardajs pod istragom posle tajnog snimka

Fudbalski savez Engleske (FA) pokrenuo je istragu protiv selektora Sema Alardajsa zbog navoda da je učestvovao u poslu od 400.000 funti i nudjenju saveta kako kako da se “zaobidju” pravila o transferima igrača.

Britanski dnevnik Telegraf objavio je danas snimke za koje tvrdi da su iz avgusta, i na kojima se vidi Alardajs kako razgovara sa ljudima koji tvrde da su predstavnici jedne zijske firme. Na njemu se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići.

Trener još nije odgovorio na optužbe, a FA je zatražila snimke na uvid. Savez će danas imati sastanak na kome će novi predsednik Greg Klark i izvršni direktor Martin Glen odlučiti koliko su ozbiljni ovi navodi.

Alardajs je postao selektor Engleske u julu, nasledivši na tom mestu Roja Hodžsona, koji je otišao posle katastrofalnog Evropskog prvenstva.

“Želim da znam sve činjenice, da čujem sve od svakoga i da na osnovu toga odlučim šta da radim. Prirodno pravo zahteva da saznamo sve pre nego što bilo šta odlučimo. Ne treba da sdimo unapred. Kada su ovakve stvari u pitanju, morate da budete strpljivi”, rekao je Klark.

Vlasništvo treće strane zabranjeno je u Engleskoj 2008. godine, dok ga je FIFA stavila van zakona u maju 2015.

Tokom sastanka sa novinarima koji su se predstavljali kao biznismeni, Alardajs je rekao da “nije problem da se zaobidju” ta pravila, kao i da poznaje agente koji to “stalno rade”.

Telegraf je naveo da je sklopljen posao sa selektorom od 400.000 funti, koji bi trebalo da predstavlja firmu i da bude glavni govornik na dogadjajima.

Alardajs je rekao novinarima da svaki dogovor mora prvo da odobri FA.

Selektor je sastanku sa lažnim biznismenima u Londonu prisustvovao u društvu svog agenta Marka Kertisa i finansijskog savetnika Šejna Molonija.

Na snimku se čuje kako Alardajs svog prethodnika zove “Voj”, zbog Hodžsonove govorne mane. Selektor je kritikovao i nekadašnjeg asistenta Garija Nevila, a ocenio je da je odluka da se potroši 870 miliona funti da ponovo izgradi Vembli “glupa”.

(Beta)

Ostavite komentar