U trendu

Albancima duel sa Srbijom utakmica života

Današnji susret sa fudbalskom reprezentacijom Srbije centralna je tema u Albaniji, a lokalni mediji je vide kao „utakmicu života“.

Albanija ima priliku da ostvari istorijski uspeh i plasira se na Evropsko prvenstvo prvi put. Prepreka na tom putu biće joj Srbija, a ako je pobedi, ostvariće direktan plasman.

Televizije su sprovele mnogo anketa među stanovništvom, koje je optimistično i veruje u pobedu nad Srbijom.

List Koha done je celu naslovnu stranu posvetio utakmici. Uz veliki naslov „Utakmica života“ navodi se i da meč sa Srbijom može potpuno da promeni sudbinu albanskog fudbala.

Pažnja je posvećena i hapšenju Ismaila Morine, čoveku koji je upravljao dronom sa zastavom „velike Albanije“ u Beogradu.

Susretu će prisustvovati mnogo kosovskih Albanaca, a na fotografijama su prikazane velike gužve na graničnim prelazima između teritorije Kosova i Metohije i Albanije.

List Šćip (Shquip) piše uglavnom o bezbednosnim merama u Tirani, naglašavajući kako je prestonica saobraćajno blokirana.

„Utakmica protiv Srbije uzrokovala je to da Tirana bude potpuno paralisana“, navodi taj list.

Reprezentativci Srbije su u utorak doputovali u Tiranu, gde će biti smešteni sve do polaska u Elbasan nekoliko sati pre utakmice.

Po dolasku u Tiranu doživeli su neprijatnost, pošto je njihov autobus prilikom transfera u hotel pogodio kamen i pritom razbio staklo.

Albanski mediji su preneli izjavu srpskog ambasadora u Tirani Miroljuba Zarića da nije video incident, kao i da veruje u gostoljubivost albanskog naroda.

Saobraćaj oko hotela Šeraton u kom su smešteni potpuno je blokiran, a prisutan je veliki broj policajaca, pa tom objektu retko ko može i da priđe.

Albanski navijači odavno su počeli da se spremaju za susret, pa su se tokom noći okupljali u lokalima širom Tirane, obučeni u nacionalne dresove, majice, sa šalovima i zastavama.

Atmosfera u gradu uglavnom je bila mirna juče tokom dana i noći.

Utakmica će se igrati večeras u 20.45 u Elbasanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar